4 Αυγ

Ένα άλλο μήνυμα…

(0)

Κοινοποίησέ το!

Έχουν περάσει λίγες ώρες από το φιλικό με τη Γαλατάσαραϊ. Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις για τον αγώνα. Μπορώ, όμως, να μιλήσω για κάτι άλλο… (Αναδημοσίευση από το athletestories.gr ——του Τάσου Μπακασέτα!)

Είμαστε, όλοι, συγκλονισμένοι από τις πυρκαγιές στην Αττική και τις ανθρώπινες απώλειες. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος για όλους μας. Και για εμάς, τους ποδοσφαιριστές.

Όταν βλέπεις τους συνανθρώπους σου να περνάνε αυτό το μαρτύριο… “Μαρτύριο”, ναι. Πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσω;

Δεν μπορώ να μη σταθώ στη συμπεριφορά της αντίπαλης ομάδας απέναντι σε όσα περνάμε. Τη “χάρηκα”.

Έχουν αλλάξει οι εποχές. Υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα, αλλά βλέπουμε ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται. Δεν υπάρχει αυτή η έχθρα.

Υπάρχουν άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι. Άνθρωποι που μπορούν να καταλάβουν τον πόνο μας και δεν μας βλέπουν ως εχθρούς. Το ίδιο και εμείς. Αυτά ήταν στα παλιά τα χρόνια. Υπήρχαν πόλεμοι. Ο καθένας όφειλε να διεκδικήσει το μέρος του. Αλλά, πλέον, έχουμε περάσει σε άλλο επίπεδο.

Ξέρουμε τι γίνεται…

Σίγουρα, υπάρχουν κάποιες αντιπαλότητες, όπως και με τα παιδιά που είναι εκεί κρατούμενοι και με άλλα πράγματα που έχουν συμβεί.

Εκ μέρους της αντίπαλης ομάδας, όμως, ήταν μια πολύ μεγάλη κίνηση αυτή με τα μπλουζάκια στην είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο. Αντιλαμβάνονται και αυτοί τι τράβηξαν οι οικογένειες εδώ και είναι κοντά στον συνάνθρωπο. Κοντά, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία και οτιδήποτε άλλο.

Photo by: ΙΝΤΙΜΕ.

Εμείς, ως παίκτες της ΑΕΚ, το μικρότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, εκτός από τη βοήθεια που δώσαμε, ως ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά, ήταν να μην παίξουμε στο προηγούμενο φιλικό κόντρα στον Άρη. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε για να τιμήσουμε, και εμείς, τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν.

Τι να πω;

Να δίνει κουράγιο ο Θεός στις οικογένειες των θυμάτων!

Οι προσευχές, φυσικά, είναι κάτι σημαντικό. Αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι να δράσει ο κόσμος, στη φάση που βρεθήκαμε. Το ότι πολλοί άνθρωποι μπήκαν σε ένα κίνημα αλληλεγγύης με εξέπληξε. Πολύ και ευχάριστα! Ο κόσμος βοήθησε. Έδωσε ρούχα, τρόφιμα. Έδωσε και δίνει τα πάντα.

Μακάρι να συνεχιστεί αυτό, καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Μακάρι να μην χρειάζονται τέτοια θλιβερά γεγονότα για να μας συσπειρώσουν.

Και, πέρυσι, με τους ανθρώπους που χάθηκαν στην Μάνδρα, η ΑΕΚ μάζεψε έσοδα από αγώνα για τις οικογένειές τους και, τώρα, ο ΠΑΟΚ έκανε μια πολύ καλή κίνηση με τα έσοδα του πρώτου αγώνα της σεζόν για να στηριχτεί ο κόσμος. Υπάρχουν και μεμονωμένες κινήσεις αθλητών που γίνονται διακριτικά.

Γιατί το θέμα δεν είναι να φαίνεσαι, το θέμα είναι τι κάνεις. Και -εννοείται πως- δεν είναι μόνο οι αθλητές ή οι ποδοσφαιριστές ευαισθητοποιημένοι. Όμως, ειδικά το ποδόσφαιρο είναι το πλέον δημοφιλές άθλημα και τραβάει τον κόσμο.

Τέτοιες κινήσεις, λοιπόν, πιστεύω πως θα συνεχιστούν και μπορούν να φέρουν πιο κοντά τον κόσμο. Μπορούν να του δώσουν ένα άλλο μήνυμα.

Τι εννοώ;

Πως, εκτός από τις κόντρες των οπαδών και των ομάδων, στο τέλος, κοιτάμε όλοι να αγαπήσουμε και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας!

Αυτό είναι που μετράει στο τέλος της ημέρας…

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Απόδοση/Επιμέλεια: Λουκάς Μαστροδήμος

Κοινοποίησέ το!

Comments (0)

to-top