Τα κατορθώματα (εγκλήματα) της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Πρώτοι στο ΝΑΤΟ σε αμυντικές δαπάνες σε σχέση με το ΑΕΠ, τελευταίοι σε δαπάνες για την Υγεία

ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κι ενώ οι νεκροί στη χώρα μας έχουν ξεπεράσει τους 26.000, παραμένουμε σταθερά δυο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ σε νεκρούς αναλογικά με τους κατοίκους. Η θνητότητα στις ΜΕΘ είναι 62,5% ενώ στην ΕΕ είναι 25-35%. Η έρευνα των Τσιόδρα-Λύτρα έδειξε ότι το 38,5% των απωλειών θα είχε σωθεί αν η ΝΔ ενίσχυε το ΕΣΥ!!!

Από την άλλη «Καμία άλλη χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ δεν δαπανά, σε σχέση με το ΑΕΠ, τόσα πολλά χρήματα για την άμυνα. Ακόμα και τις ΗΠΑ ξεπερνά πλέον η Ελλάδα», όπως παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε ανταπόκριση από την Αθήνα με τίτλο «Ελλάδα το νέο νούμερο ένα στο ΝΑΤΟ».

Ταυτόχρονα, στο περιθώριο των εθνικών πολιτικών υγείας βρίσκεται η δημόσια υγεία, γεγονός το οποίο έγινε απολύτως εμφανές με την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, όπως διαβάζουμε στο in.gr του Μαρινάκη! Η Ελλάδα βρίσκεται στην 25η θέση από τις 27 χώρες της Ε.Ε. καθώς ξοδεύουμε μόλις το 0,1% του ΑΕΠ ή το 1,27% της συνολικής δαπάνης για την υγεία, όταν στην Ευρώπη διατίθενται 2,5 φορές παραπάνω πόροι, ενώ στη Μ. Βρετανία η δημόσια υγεία απορροφά το 4,5-5% των πόρων για την υγεία.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *