1 Φεβ

Περί δημοκρατικής νομιμοποίησης

(0)

Κοινοποίησέ το!

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου η δουλειά του jodi.graphics μας βοηθά να δούμε το μέγεθος της υποκρισίας όσων κόπτονται για τη δήθεν έλλειψη νομιμοποίησης του Μαδούρο στην Βενεζουέλα…

Μιλώντας για δημοκρατική νομιμοποίηση μέσω εκλογών, μπορείτε να βρείτε στον πίνακα που ακολουθεί τα ποσοστά που συγκέντρωσαν στις τελευταίες εκλογές οι ηγέτες ορισμένων χωρών οι οποίες σήμερα αμφισβητούν την νομιμοποίηση του Ν. Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Έτσι όπως βλέπουμε στο γράφημα, στη Βενεζουέλα ο Ν. Μαδούρο συγκέντρωσε τον Μάη του 2018, 68% επί των ψηφισάντων και 32% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος.

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ, δύο χρόνια νωρίτερα, συγκέντρωσε το 46% των ψηφισάντων ενώ μόλις το 27% επί του συνόλου.

Ο Μ. Μακρι της Αργεντινής, συγκέντρωσε το 51% των ψηφισάντων ενώ μόλις το 27% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος, το 2015.

Στην Κολομβία, ο Χ. Μ. Σαντος, είχε συγκεντρώσει το 2014 το 53% των ψηφισάντων ενώ μόλις το 24% του σώματος.

Ο Σ. Πινερα, στη Χιλή, συγκέντρωσε το 55% των ψηφισάντων και το 26% επί του συνόλου.

Η Τερέζα Μέι, το 2017 στη Μ. Βρετανία συγκέντρωσε το 42% των ψηφισάντων ενώ μόλις το 29% του συνόλου.

Η Αγκελα Μέρκελ, στη Γερμανία μόλις πέρυσι, συγκέντρωσε το 33% των ψηφισάντων και μόλις το 25% του συνόλου.

Ο Π. Σάνστεθ, είναι πρωθυπουργός στην Ισπανία με μόλις το 23% των ψηφισάντων και 16% επί του συνολικού εκλογικού σώματος.

Ενώ χαρακτηριστική είναι και η εικόνα του αυτοανακηρυσσόμενου προέδρου στη Βενεζουέλα ο οποίος δεν διαθέτει καμιά εκλογική νομιμοποίηση.


Κοινοποίησέ το!

Comments (0)

to-top