9 Φεβ

Ο μαψυλάκας πρόεδρος

(0)

Κοινοποίησέ το!

«Ο μαψυλάκας πρόεδρος, είναι και αρχοδεξιός αφού είναι ο αρχηγός των δεξιών» είπε από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Παρασκευής ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Ζουράρις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτσάκη.

(Αντιγραφή από το zougla.gr)

Αφορμή στάθηκαν οι κατηγορίες του κ.  Μητσοτάκη εναντίον όσων στήριξαν την κυβέρνηση χωρίς να προσχωρήσουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ζουράρις, ανέφερε ότι για τον χαρακτηρισμό «βουλευτής σε τιμή ευκαιρίας», που του προσήψε ο πρόεδρος της ΝΔ, «θα σέρνει τον κ. Μητσοτάκη στα δικαστήρια και θα έρχεται στη Βουλή ο αρχηγός να εκλιπαρεί ψηφουλάκια από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αρθεί η ασυλια του». Όπως σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι ατιμωτικός, καθώς στην ελληνική γλώσσα σημαίνει ότι χρηματίστηκε, κι αυτό -όπως είπε- είναι ατιμωτικό και επιφέρει «ποινικές καταδιώξεις». Αφού τόνισε ότι επί 50 χρόνια, ο ίδιος, στις οκτώ γωνιές των ανέμων, σε τέσσερις ηπείρους κήρυξε τον ελληνικό λόγο, την ελληνική πολιτεία και τον ελληνικό πολιτισμό σε 16.000 φοιτητών, δέχεται τον χαρακτηρισμό ως «γυρολόγου», όπως και τον χαρακτηρισμό ως «μαριονέτας».

Τι σημαίνει η λέξη «μαψυλάκας»: Ακούστε την ερμηνεία από τον Κώστα Ζουράρι

Η ετυμολογία της λέξης μαψυλάκας: Προέρχεται από το επίρρημα μαψ που σημαίνει μάταια ή ανώφελα, χωρίς σημασία, άσκοπα, έχει επιβιώσει και στις μέρες, ως «μάπα» ο «μάπας».

Το δεύτερο είναι το ρήμα υλάω –ω, ή υλακή, γαβγίζω, το γάβγισμα.

Και το μαψυλάκας σημαίνει αυτός ο οποίος λέει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και αυτά που λέει είναι ανόητα.

Κοινοποίησέ το!

Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Comments (0)

to-top