27 Μαΐ

Εκλογές 2019

(0)

Κοινοποίησέ το!

Επανήλθαμε μετά από ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα και έχουμε πλέον μπροστά μας ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο…

Η ευρεία διαφορά της νίκης της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (που φαίνεται ότι αιφνιδίασε πολλούς), σήμανε την προκήρυξη των εκλογών για τις 7 Ιουλίου (το πιθανότερο) κάτι που σηματοδοτεί έναν θερμό πολιτικά Ιούνιο…

Οι συζητήσεις για τα αποτελέσματα πολλές και αρκετές απόψεις είναι ενδιαφέρουσες. Από τη μια είχαμε τον μιντιακό αρμαγεδώνα των μέσων που υποστηρίζουν το αντιΣύριζα μέτωπο (με εμπροσθοφυλακή τις φυλλάδες του υπόδικου Μαρινάκη και τον Σκάι του Αλαφούζου), από την άλλη, την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ σε επικοινωνιακό επίπεδο να απαντήσει στα τόσα ψεύδη, ώστε να υπάρξει μια αντικειμενική κριτική και εκτίμηση της πολιτικής του από τον κόσμο.

Όμως, πρέπει να συνεκτιμηθεί και αυτό που λέει ο Ν. Τσακίρογλου στην Εφημερίδα των Συντακτών σήμερα:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε για πολύ καιρό τα συντηρητικά ανακλαστικά που ξύπνησαν στην ελληνική κοινωνία, σε κάποιες περιπτώσεις προσπάθησε να τα χαϊδέψει (π.χ. με τη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας), ενώ στη συνέχεια και με μεγάλη καθυστέρηση επιχείρησε να επιτεθεί κατά μέτωπο. Όμως, όπως δείχνει η ιστορική εμπειρία, όταν δεν μπορείς να δεις μπροστά σου τον τοίχο, τόσο το χειρότερο για σένα. Ο θυμός και η απογοήτευση για τις υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, η οργή για τη φορολόγηση των γνωστών υποζυγίων, αλλά και η αλαζονεία πολλών στελεχών της κυβέρνησης δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα. Αυτό μαζί με τη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών έφερε τη συντριβή.

Σε καθεστώς πόλωσης λειτουργεί περισσότερο το συναίσθημα και λιγότερο η λογική και αυτό πρέπει να το πάρει υπόψη της η Αριστερά. Το έκαναν και το κάνουν με μεγάλη επιτυχία οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. Πρέπει να αγγίξουμε την καρδιά και όχι μόνο το μυαλό των ανθρώπων.»

Κοινοποίησέ το!

Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Comments (0)

to-top