4 Ιούλ

Αμνήμων λαός ή το επερχόμενο τρίτο έγκλημα…

(0)

Κοινοποίησέ το!

20 χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες από το πρώτο μεγάλο έγκλημα (και ατιμώρητο επίσης) κατά του ελληνικού λαού στην περίοδο της μεταπολίτευσης:

Ήταν Ιούνιος 1999. Προεκλογική περίοδος. Τους δρόμους της Αθήνας και όλης της χώρας κοσμούσε η… καλαίσθητη αυτή αφίσα – ύμνος στη φούσκα του Χρηματιστηρίου: «1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ – ΠΑΣΟΚ»

«Ας πρόσεχαν»…

Ξεκίνησε από το νόμο της κυβέρνησης Σημίτη, που υποχρέωνε τα ασφαλιστικά ταμεία να τζογάρουν τα αποθεματικά τους στο χρηματιστήριο…

Πού κατέληξε; Σε αυτό που αποκαλείται και σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου και συνιστά το μεγαλύτερο «ριφιφί» στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους.

Συνολικά: Πάνω από 140 δισ. ευρώ πέρασαν από τις τσέπες του εξαπατημένου ελληνικού λαού στα «πιράνχας» του χρηματιστηριακού τζόγου. Περιουσίες και κόποι μιας ζωής έλιωσαν στο βωμό της γκανιότας του συστήματος, όπως ακριβώς έλιωσε και η καραμέλα περί «λαϊκού καπιταλισμού». Μια καραμέλα με την οποία το πολιτικό σύστημα αφιόνισε τα θύματά του, που έτρεχαν, εκτός από μισθούς και συντάξεις, να συνάπτουν δάνεια για να τα καταθέτουν στα αρπακτικά που λειτουργούσαν όχι μόνο έχοντας την ανοχή, αλλά και την αρωγή του συστήματος της πολιτικής εξουσίας. (πηγή: http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/200602/to-rififi-ton-aionon-itan-nomimo-isos-kai-ithiko)

Έγκλημα Νο 2 (και με τις πλέον σοβαρές συνέπειες):

Η δημοσιονομική εκτροπή της κυβέρνησης Καραμανλή και οι ακροβασίες Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου, κατέληξαν στην κυβέρνηση Γιωργάκη και στο «λεφτά υπάρχουν«, που οδήγησαν στα μνημόνια, την επιτροπεία των δανειστών, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, στο psi των Σαμαροβενιζέλων και τις συνθήκες απίστευτης οικονομικής κρίσης με την ανεργία να χτυπά 1 στους 3 εργαζομένους, τη διάλυση της μεσαίας τάξης, τη σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων, το κλείσιμο 300.000 επιχειρήσεων, την απώλεια του 1/3 του ΑΕΠ της χώρας, την εκτίναξη του χρέους, τις αυτοκτονίες, τα συσσίτια, τη μετανάστευση κτλ.

Ένα τεράστιο δάνειο δόθηκε από τους εταίρους στο πτωχευμένο ελληνικό κράτος, στο όνομα της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» και χωρίς διαπραγμάτευση, μεταφέροντας εν κρυπτώ το δημόσιο χρέος από τα βιβλία των τραπεζών στους ώμους των πολιτών. Επίσης μια σειρά από σκληρούς όρους λιτότητας που αποσκοπούσαν στο να εξασφαλιστούν οι δανειστές ότι θα τους επιστρέφαμε τα δανεικά. Όταν δανείζεις όμως έναν φτωχό μονιμοποιείς την φτώχεια του, αυξάνεις το χρέος του συνεχώς, εκείνος ζητά χρήματα και εσύ του ξαναδανείζεις… Με αυτό τον τρόπο το ένα Μνημόνιο, γέννησε το επόμενο… (πηγή: http://ir.lib.uth.gr/bitstream/handle/11615/47228/14013.pdf?sequence=1&isAllowed=y)

Έγκλημα Νο 3:

Το επερχόμενο…

Στο (…αναμενόμενο) ενδεχόμενο που για μια ακόμα φορά ο λαός σταθεί αμνήμων και έχουμε παλινόρθωση της παράταξης που έφερε τον όλεθρο στη χώρα:

Τι σας περιμένει πουλάκια μου απο Δευτέρα…

Λεία των αρπακτικών, για αρχή αυτή τη φορά, τα 35 τόσα δις που αφήνει η κυβέρνηση Σύριζα στα δημόσια ταμεία αλλά και τα 75 δις των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στα επικουρικά ταμεία, που θα περάσουν σε ιδιωτικές μεγαλοασφαλιστικές, των οποίων τα συμφέροντα εξυπηρετούν, (με το αζημίωτο άραγε;), τα «λουλούδια» που προαλείφονται για την εξουσία τάζοντας «ανάπτυξη» στους αφελείς…

Κοινοποίησέ το!

Comments (0)

to-top