21 Ιαν

Τα ΜΜΕ αναπαράγουν το αόριστο -Όταν το έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο σιωπούν εκκωφαντικά

(0)

Κοινοποίησέ το!

Αντιγράφουμε από το hotdoc.gr  …………………………………………………………………………………….

Μεγάλο θέμα αποτελεί από την Τετάρτη στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ η είδηση για την  σύλληψη ενός διευθυντή  τράπεζας που είχε σεξουαλικές επαφές με ένα 14χρονο κορίτσι. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψαν τουλάχιστον 10 ανήλικες και έχουν ξεκινήσει επιχείρηση προκειμένου να προσεγγίσουν τις συγκεκριμένες κοπέλες ως δήθεν ενδιαφερόμενοι και να ενημερώσουν τους γονείς τους. Η είδηση είναι λυπηρή και άθλια.
Παρόμοια δημοσιοποίηση είχε πάρει και η είδηση ότι «ελληνίδες φοιτήτριες πουλάνε σεξ για μια τυρόπιτα». Το συγκεκριμένο θέμα είχε κατακλύσει το διαδίκτυο και τα δελτία ειδήσεων.
Και ερχόμαστε στην είδηση που αποκαλύπτει το περιοδικό HOT DOC, για τη δράση του Νίκου Γεωργιάδη, πρωτοκλασάτου στελέχους της ομάδας Μητσοτάκη και διευθυντή του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ. Ελάχιστα Μέσα στο διαδίκτυο αναπαρήγαγαν την είδηση που δεν περιέχει καμία αοριστία, ούτε κάτι το ασαφές. Αναφέρει ντοκουμέντα για ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα, την παιδεραστία και το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί στο έγκλημα αυτό, έχει ονοματεπώνυμο και ιδιότητα. Παρ όλα αυτά η πολύ σοβαρή αποκάλυψη του HOT DOC για την εμπλοκή του στενού συνεργάτη του Κ. Μητσοτάκη σε υπόθεση παιδεραστίας στην Μολδαβία, αποσιωπάται από την πλειονότητα των ΜΜΕ, ωσάν να μην έγινε.

Είναι απορίας άξιο πως μια τέτοια αποκάλυψη για ένας ατιμώρητο δημόσιο πρόσωπο που κακοποιούσε σεξουαλικά, παιδιά  και «κρυβόταν» πίσω από την ασυλία του δεν «παίζει» πρώτο θέμα σε όλα τα μέσα.
Η αλήθεια είναι ότι μετά  από τις  δεκάδες εμπεριστατωμένες αποκαλύψεις του HOT DOC  οι οποίες δεν αναδημοσιευτήκαν ποτέ και στα «μεγάλα» ειδησεογραφικά site  και δεν κάλυψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον πολύτιμο τηλεοπτικό χρόνο των μεγάλων καναλιών θα έπρεπε να έχουμε συνηθίσει σε αυτή την αντιμετώπιση .Η μεγάλη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση δεν αποκαλύψαμε τα θαλασσοδάνεια των καναλιών και των εκδοτών ούτε τα οικονομικά σκάνδαλα πολιτικών προσώπων. Σε αυτή την περίπτωση αποκαλύπτουμε την σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων παιδιών από συγκεκριμένο έλληνα πολιτικό, που φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στην πολιτική ζωή της χώρας.

Κοινοποίησέ το!

Comments (0)

to-top