Πραξικόπημα της ελίτ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με κλειστή Λίγκα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων που ξεκινούν να βάζουν τα θεμέλια για να χτίσουν τη δική τους λίγκα, την European Super League, αποχωρώντας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, αλλά όχι από τα τοπικά τους πρωταθλήματα. Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία προετοιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια και θα δώσει ακόμα ένα χτύπημα στο ήδη υποβιβασμένο ποδόσφαιρο. (Πηγή: www.rosa.gr)

Το καθημαγμένο από τους δισεκατομμυριούχους, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μπαίνει σε μια νέα φάση, ακόμα πιο εμπορική και στην πραγματικότητα πιο εσωστρεφή, ενισχύοντας αυτό που για δεκαετίες σταδιακά βλέπουμε να εκτυλίσσεται και δεν είναι άλλο από την πλήρη απομάκρυνση του αθλήματος από τα λαϊκά στρώματα.

Πρωτεργάτης σε αυτή τη νέα Λίγκα είναι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, μαζί με τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ. Πέρα από τη «βασίλισσα», από την Ισπανία συμμετέχουν οι Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, από την Αγγλία οι προαναφερθείσες μαζί με Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ, ενώ από Ιταλία οι Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ.

Οι Βαυαροί φέρονται να είναι μια από τις τρεις ομάδες που περιμένουν τα 12 ιδρυτικά στελέχη της ESL για να γίνουν πλέον 15 οι σύλλογοι της νέας διοργάνωσης που έχει προκαλέσει «σεισμό» στο ποδόσφαιρο και έναν τεράστιο «πόλεμο» με την UEFA και την FIFA.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Μπάγερν Μονάχου, μαζί με τις Λειψία και Πόρτο αναμένεται να είναι οι τρεις ομάδες τις οποίες ανέφεραν οι υπόλοιπες 12 στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας για την συμφωνία τους περί της δημιουργίας της European Super League…

Το Format της νέα διοργάνωσης…

20 συμμετέχουσες ομάδες μαζί με τα 15 ιδρυτικά μέλη και μηχανισμό πρόκρισης για πέντε ακόμη ομάδες κάθε χρόνο, με βάση τα επιτεύγματα την προηγούμενη χρονιά.
Μεσοβδόμαδα ματς με όλες τις συμμετέχουσες ομάδες να συνεχίζουν να παίζουν στα αντίστοιχα εθνικά πρωταθλήματα, σεβόμενοι το εγχώριο καλεντάρι που είναι και η καρδιά του παιχνιδιού.
Ξεκίνημα τον Αύγουστο, με τις 20 ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ των 10, για να παίξουν εντός κι εκτός έδρας ματς. Οι τρεις πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται αυτόματα για τα προημιτελικά. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 4η και 5η θέση θα παίξουν σε playoffs δύο ματς για τις εναπομείνασες θέσεις των προημιτελικών.
Τα νοκ-άουτ θα συνεχιστούν μέχρι τον τελικό του Μαΐου, ο οποίος θα είναι μονό ματς και θα διεξαχθεί σε ουδέτερο έδαφος.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *