web analytics
29 Ιούν

Η στιγμή για το μεγάλο όχι Ήρθε!!!

(0)

Κοινοποίησέ το!

Αναδημοσιεύουμε από «Το Χωνί»

της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

«…έρχεται μια μέρα που πρέπει να πούμε το μεγάλο το Όχι.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε…»
Ας λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τους παραπάνω στίχους από το ποίημα «Che fece …. il gran rifiuto»του ασυμβίβαστου Καβάφη, που όρισε τη ζωή του να φυλάσσει θερμοπύλες, την Κυριακή που μας δίδεται η ευκαιρία να πούμε το μεγάλο όχι στους δανειστές. Και δεν τίθεται κανένα δίλημμα περί τούτου, γιατί αυτή η τόσο σημαντική απόφαση θα καθορίσει τη ζωή μας. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να πούμε το μεγάλο Όχι δηλώνοντας την άρνησή μας σε επιβεβλημένους συμβιβασμούς.
«Αντισταθείτε. Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την Ελευθερία» μας προτρέπει ο ανατρεπτικός Μιχάλης Κατσαρός.
Κι ο Σεφέρης γράφει στο «Πολιτικό Ημερολόγιο» στα 1945 :
«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία της ηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις…» και είναι σαν να καθρεφτίζει το σήμερα. Σήμερα που οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, πειθήνια όργανα των τοκογλύφων υπέστησαν παράκρουση και τρομοκρατούν το λαό , ότι αν ψηφίσει όχι θα καταστραφεί.
Αυτό τους υπαγορεύουν τα αφεντικά τους αυτό λένε.
Αλλά πολλοί από τον περήφανο λαό προέβλεψαν πως οι Εφιάλτες φάνηκαν και τους πρέπει μεγάλη τιμή. Κι ας με συγχωρήσει ο Αλεξανδρινός ποιητής που έφερα τους στίχους στα μικρά μου μέτρα.
Πέντε χρόνια τώρα οι εταίροι (;) που μας εξαθλίωσαν μας απειλούν με καταστροφές, και πέντε μήνες τώρα εκβιάζουν με απίστευτο θράσος την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα προσθέτοντας κάθε μέρα νέες απαιτήσεις, ζητώντας νέες περικοπές, απαιτώντας τη συνέχιση πολιτικών που γονάτισαν και τώρα θέλουν να μας τελειώσουν. Για αυτό ο πρωθυπουργός μας τους δήλωσε ορθά-κοφτά, ότι η πρότασή τους είναι αφόρητη και ταπεινωτική και ότι την απορρίπτει.

Πάντα έτσι δεν γινόταν, αλλά

ποιος άλλος Έλληνας Πρωθυπουργός τα τελευταία 50 χρόνια είχε το σθένος να σηκώσει το ανάστημά του, όπως ο Αλέξης Τσίπρας και να τους πει κατάμουτρα:
«Φθάνει. Ως εδώ!»

Πάντα όλοι οι πολιτικοί μας ακολουθούσαν τις υποδείξεις των ξένων.
Γι αυτό και δεν μας υπολόγιζαν. Ο Οδυσσέας Ελύτης το διάστημα που βρέθηκε στην Ευρώπη διαπίστωσε :
«…Κι όταν καμιά φορά τολμούσα να ψιθυρίσω ότι ήμουν Έλληνας καταλάβαινα ότι ήμασταν αγνοημένοι από παντού και τοποθετημένοι στην άκρη-άκρη ενός χάρτη απίθανου. Η παραμονή μου στην Ευρώπη με έκανε να βλέπω πιο καθαρά το δράμα του τόπου μας
Στις 25 Γενάρη ο Λαός μας με καθαρό τρόπο είπε όχι στις πολιτικές των μνημονίων και πέντε μήνες τώρα παρακολουθώντας τις διαπραγματεύσεις, και μιλάμε για αληθινές διαπραγματεύσεις, έρχεται αντιμέτωπος με την τεράστια εκβιαστική προσπάθεια από μέρους των δανειστών.
Από τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα με τον ελληνικό λαό να απαντά , αν συμφωνεί με την πρόταση των ΕΕ/ΔΝΤ αυτοί που υπέγραψαν τα μνημόνια τον καταδίκασαν, τον σταύρωσαν .
Πηγαίνοντας στις κάλπες
Λαέ θυμήσου τους 10.000 συμπολίτες που αυτοκτόνησαν. Θυμήσου τα 500000 νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα.
Θυμήσου τους ανέργους, που τους πέταγαν από τα νοσοκομεία, γιατί δεν είχαν να πληρώσουν. Θυμήσου τις ατελείωτες ουρές στα συσσίτια. Θυμήσου τα παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία από την ασιτία, θυμήσου το μαύρο στην ΕΡΤ, το μαύρο στη δημοκρατία. Θυμήσου τα κάγκελα στη Βουλή. θυμήσου ότι δεν μπορούσες να χειροκροτήσεις τα παιδιά σου στις παρελάσεις. Θυμήσου τους χιλιάδες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν εδώ, θυμήσου το νεαρό στο τρόλεϊ, που επειδή δεν είχε εισιτήριο έχασε τη ζωή του από τον ανάλγητο μνημονιακό ελεγκτή. Θυμήσου τους γέρους που ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών μπας και βρούνε μια μπουκιά ψωμί να ξεγελάσουν την πείνα τους , θυμήσου τον συνάνθρωπό μας, που έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα στην καρδιά του κι ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο του «Ευαγγελισμού» μπούκαρε ο λογιστής του νοσοκομείου απαιτώντας να πληρώσει ο άνεργος (ΣΣ: Δεν θα ξεχάσω αυτό που μου είχε εξομολογηθεί ο ίδιος. «Ένιωσα σαν σκύλος» ) . Θυμήσου τους νεόπτωχους που έχουν γεμίσει την Αθήνα και αυτό φαίνεται από τα στρωσίδια τους. Θυμήσου κάθε φορά που βγαίνουν οι παραγωγοί να ενισχύσουν τους αναξιοπαθούντες τα χιλιάδες χέρια που υψώνονται για ένα ζαρζαβατικό. Θυμήσου αυτούς που τους πέταξαν από το σπίτι τους οι τραπεζίτες.
Θυμήσου τον πολιτικό που είπε για τους συνταξιούχους «ΜΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ», Θυμήσου ότι με τους δυσβάσταχτους φόρους έχασες το μικρό κομπόδεμα που είχες για τα γεράματά σου.
θυμήσου τους τοκογλύφους που σε εκβιάζουν και σου ρουφάνε το αίμα.
Θυμήσου τα ροζιασμένα χέρια της δουλειάς που περνάνε από δίπλα σου και δακρύζεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις κάτι…
ΘΥΜΗΣΟΥ, ΤΙ ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΤΗΝ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ , που δεν έκανε τίποτα άλλο από το ενεργοποιήσει την Aκροτελεύτια διάταξη
‘Αρθρο 120 του Συντάγματος
« H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
«…πόσο εξωπραγματικός φαίνεται ένας ειλικρινής ηγέτης που δεν είναι διαθετειμένος να ξεπουλήσει την χώρα σε ανταλλαγή της συνέχισης της προσωπικής ισχύος. Πάρτε μιαν ανάσα. Αφήστε στα μάτια να προσαρμοστούν. Ο Τσίπρας είναι αυτός που όλοι οι ηγέτες θα έπρεπε να είναι» γράφει ο Alex Andreou στο άθρο του με τον τίτλο «Μην δειλιάζετε ‘Ελληνες» . Κι εμείς, που ποτέ δεν δειλιάσαμε θα απαντήσουμε:
«Τέλος οι εκβιασμοί . Ως εδώ και μη παρέκει.»

Κοινοποίησέ το!

Comments (0)

to-top