4 Νοέ

Κοντονή… γλέντα τους!

(0)

Κοινοποίησέ το!

Με αφορμή την τελευταία δήλωση του Κοντονή για την παράγκα, το SDNA παίρνει θέση για τον Υπουργό που οδηγεί τη μπουλντόζα προς την κατεδάφιση της!

«Η παράγκα δεν κατέθετε τα όπλα μέχρι την τελευταία στιγμή», είπε ο Κοντονής σήμερα στη Βουλή, όπου κατέθεσε την τροπολογία για τη νομιμοποίηση της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ. Ένα καθαρό τυπικό θέμα, που ακόμα και αυτό, κάποιοι το ανήγαγαν σε μέγα ζήτημα, δημιουργώντας εντυπώσεις με ξεκάθαρη σκοπιμότητα.

Το μεγάλο πρόβλημα της παράγκας, όμως, ήταν πως τα όπλα μέχρι τέλους, δεν τα κατέθεσε ούτε ο Κοντονής. Ήταν το «κακό σπυρί», ο τοίχος που όσο και αν τον κλώτσαγες στρέφοντας κάφρους αλλά και αγνούς και αφελείς οπαδούς εναντίον του, δεν έπεφτε με τίποτα!

Είτε το θέλουν ορισμένοι, είτε όχι, αυτό που είπε στη Βουλή δεν ήταν υπερβολή: Μέσα σε 20 μήνες, τους εξαΰλωσε! Τους γλέντησε κανονικά!

Εμείς εδώ στο SDNA, δεν κάνουμε αγιογραφίες. Μιλάμε πάντα με στοιχεία. Και τα στοιχεία λένε ότι αυτό που πέτυχε, όσο και αν πονάει πολλούς (και γι’ αυτό δεν θέλουν να το δούνε), θα το θυμόμαστε για πολλά χρόνια!

Επέβαλε τους Τακτικούς Δικαστές και η αθλητική δικαιοσύνη επιβάλει επιτέλους τις ποινές που προβλέπονται και όχι αυτές που «μαγειρεύονται».

Άλλαξε ο ίδιος ουσιαστικά, με δική του παρέμβαση και πίεση, τον Κώδικα Δεοντολογίας που η ΕΠΟ τον είχε φέρει στα μέτρα της με διάφορες πατέντες, ώστε να τη βγάζουν όλοι λάδι.

Εξοστράκισε ΟΛΗ την ΕΠΟ, κάνοντας το αυτονόητο, το οποίο όμως ουδείς στο παρελθόν τόλμησε: Να εφαρμόσει το Νόμο! Κατηγορείσαι για κακούργημα; Σπίτι σου! Σήμερα όλο το βρώμικο καθεστώς της περιόδου 2012-2016 στην ΕΠΟ, είναι στο σπίτι του.

Πετυχαίνει όμως πλέον και κάτι ακόμα: Αλλάζει ΚΑΙ τη διαιτησία! Διότι αν χρεώσουμε σε αυτόν την παρέμβαση της ΦΙΦΑ, πρέπει να του χρεώσουμε και τα αποτελέσματά αυτής της παρέμβασης. Και το αποτέλεσμα είναι η ΦΙΦΑ να ξηλώσει την ΚΕΔ και να δώσει εντολή στον Μπίκα για γενικό ξήλωμα και στον πίνακα των διαιτητών!

Με λίγα λόγια, ο Κοντονής έστειλε σπίτι τους ΚΑΙ τους αθλητικούς δικαστές που προκαλούσαν με τις αποφάσεις τους, ΚΑΙ όλο το Δ.Σ. της ΕΠΟ που είχε μετατρέψει την ομοσπονδία σε «άντρο διαφθοράς και σήψης», ΚΑΙ τους «καμικάζι» της διαιτησίας σε ΚΕΔ και πίνακες.

Η προσφορά του είναι τεράστια ακόμα και στα θέματα της βίας! Η ρίψη αντικειμένου, καπνογόνου, φωτοβολίδας κλπ, αποτελεί πλέον είδηση που προκαλεί αίσθηση και αυτό είναι δικό του έργο, χάρη στο Νόμο που εκείνος έφτιαξε και που εκείνος επέβαλε την εφαρμογή του. Ας αναλογιστεί κανείς το σάλο που ξεσήκωσε ΜΙΑ φωτοβολίδα στην Τούμπα και ας θυμηθεί τι συνέβαινε πριν τον Κοντονή, όπου οι φωτοβολίδες, τα καπνογόνα και τα αντικείμενα έπεφταν βροχή και στην κυριολεξία δεν άνοιγε μύτη!

Τα έβαλε με όλους ο Ζακυνθινός. Και τους γλέντησε όλους! Έκλεισε τη θύρα 13, έκλεισε τη θύρα 4, ενώ στη θύρα 7 μείνανε με τα υβριστικά πανό που στην πραγματικότητα τον Κοντονή τον διασκεδάζουν και αποτελούν την μεγαλύτερη απόδειξη ότι κάτι καλό αφήνει πίσω του.

Είτε το θέλουν οι εμπαθείς, οι στημένοι και οι υπάλληλοι της παράγκας, είτε όχι, ΠΟΤΕ στο παρελθόν ένα υφυπουργός Αθλητισμού δεν κατάφερε να πετύχει τόσα πολλά ρήγματα στην σήψη, την διαφθορά και την ασυδοσία του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, με τη σιχαμένη έννοια που οι παράγοντες του έχουν δώσει.

Για να το πετύχει δεν ήθελε μόνο τόλμη, κότσια και αποφασιστικότητα. Ο Κοντονής βρήκε από νωρίς το «κλειδί»: Να πάρεις με το μέρος σου την ΦΙΦΑ! Να την πείσεις να παρέμβει διότι η ελληνική κοινωνία βοά, να την πείσεις ότι εσύ έχεις δίκιο και όχι τα λαμόγια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να την κάνεις να αισθανθεί συνένοχη και να της γνωστοποιήσεις το πρόβλημα ώστε να μην έχει καμία δικαιολογία.

Δεν ήθελε κόπο. Ήθελε τρόπο! Γι’ αυτό και σήμερα είναι μακράν ο Νο.1 υπουργός μιας κυβέρνησης που σε ΟΛΑ τα άλλα θέματα, τα έχει κάνει ρόιδο! Είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό: Η αριστερή (υποτίθεται) παρένθεση, να αφήσει κληρονομιά μόνο τις προσπάθειες και το έργο του Κοντονή…

Ασφαλώς και δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου με τον Κοντονή. Όμως «χορήγησε θεραπεία» σε πολλές παθογένειες. Άναψε τη σπίθα και έβαλε φωτιά. Μια φωτιά που ελπίζουμε πλέον να μετατρέψει σε πύρινη λαίλαπα η Δικαιοσύνη! Και με την ευκαιρία ας βάλουμε ένα τέλος στην γνωστή καραμέλα: «δεν έκανε τίποτα ο Κοντονής αφού ουδείς έχει τιμωρηθεί, κανείς δεν πήγε φυλακή»!

Οι τιμωρίες και οι φυλακίσεις δεν αποτελούν δουλειά του Κοντονή. Είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Δουλειά του Κοντονή είναι να τους διώξει από το ποδόσφαιρο. Και τους έδιωξε! Όλα τα «εργαλεία», όλα τα «πιόνια» του «συστήματος» πήγαν σπίτι τους. Άνθρωποι που ξεφτίλισαν κάθε έννοια νομιμότητας μπήκαν στο περιθώριο. Δεν έμεινε κανείς να κάνει τη δουλειά των αρχηγών, των αφεντικών της παράγκας και της εγκληματικής οργάνωσης. Και αυτούς τους τελευταίους, σύντομα θα τους κρίνει η Δικαιοσύνη. Όπως και να ‘χει, θα φύγουν και αυτοί. Και το καλό σενάριο για εκείνους θα είναι να πάνε σπίτι τους και όχι κάπου αλλού…

Ο Κοντονής, αν αποχωρήσει τελικά από το Υπουργείο για να αναβαθμιστεί, θα αποχωρήσει δικαιωμένος. Διότι δεν τον γλέντησε κανείς, όπως φαντασιώνονταν κάποιοι. Αντίθετα, τους γλέντησε εκείνος όλους!

Κοινοποίησέ το!

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Comments (0)

to-top