24 Απρ

Να πει ευχαριστώ αν δεν πάει Football League ο Ολυμπιακός

(0)

Κοινοποίησέ το!

Ευχαριστημένος θα πρέπει να είναι ο Ολυμπιακός μόνο με την αφαίρεση βαθμών αν εφαρμοστεί το γράμμα του νόμου. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος στο sdna.gr………………………………………………………………………….

Με χιονοστιβάδα που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της, μοιάζουν οι εξελίξεις που δρομολογούνται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κινητοποίηση της αστυνομίας, εισαγγελικές παρεμβάσεις, καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και άλλα πολλά με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Ολυμπιακό. Η ομάδα που θεωρούσε εαυτόν… κράτος, βρέθηκε ξαφνικά στριμωγμώνη στα σχοινιά, όσο ποτέ στο παρελθόν. 

Η ομερτά που επί χρόνια σκέπαζε τα πάντα στην Ελλάδα, «έσπασε». Στόματα άνοιξαν και υπάρχουν επιτέλους αυτιά για να ακούσουν την αλήθεια. Στο λιμάνι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τους φτύνουν και υποστηρίζουν ότι απλά… ψιχαλίζει. Η αλήθεια είναι ότι έχουν καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει αλλά δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν το δικαίωμα να δρούνε ανεξέλεγκτα και να μένουν ατιμώρητοι.

Την ώρα που οι αποκαλύψεις σε βάρος του Ολυμπιακού έχουν προκαλέσει αηδία σε όλη την Ελλάδα, αυτοί τυπώνουν μπλουζάκια για να πανηγυρίσουν ένα ακόμα τίτλο «μαιμού», καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους. Οι εποχές όμως που η επικοινωνιακή πολιτική του Ολυμπιακού καθόριζε τις εξελίξεις, πέρασε ανεπιστρεπτί.

Ο έλεγχος που ασκούσαν στην ΕΠΟ, στις πειθαρχικές επιτροπές, στην Super League, στις ομάδες, στους παρατηρητές και σε όποιον είχε σχέση με το ποδόσφαιρο, χάθηκε. Και από την στιγμή που έχασαν τον έλεγχο που ασκούσαν για να εξηπηρετούν τα συμφέροντα τους, φάνηκε η γύμνια τους. Το ξέρουν και οι ίδιοι αλλά δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Έκαναν τα πάντα για να μην ανοίξουν στόματα και να μην υπάρξουν αυτιά να ακούσουν. Το πάλεψαν με όσα μέσα διέθεταν αλλά, όλα τα καθεστώτα κάποτε γκρεμίζονται. Αυτή είναι η διαπίστωση που έχει προκαλέσει πανικό στο λιμάνι.

Νομοτελειακά, θα έφτανε η ώρα που παρατηρητές  (Λασκαράκης, Καλόγηρος) θα μιλούσαν, θα έφτανε η ώρα που η αθλητική δικαιοσύνη θα έκανε την δουλειά της και όχι χάρες, θα έφτανε η ώρα που η αστυνομία θα έκανε την δουλειά της, θα έφτανε η ώρα που οι αντίπαλοι θα μιλούσαν για όσα συμβαίνουν στα αποδυτήρια του Καραισκάκης και όχι μόνο.

Αν εφαρμοστούν οι κανονισμοί, αν οι επιτροπές δικάσουν και αποφανθούν με το γράμμα του νόμου και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, στον Πειραιά πρέπει να είναι ευχαριστημένοι αν δεν βρεθούν στην Football League. Η αφαίρεση βαθμών θα αποδειχθεί… παράδεισος για τον Ολυμπιακό σε σχέση με όσα αποκαλύπτονται και καταγγέλλονται.

Υ. Γ. Η μοναδική περίπτωση να αποδείξουν ότι έχουν δίκιο, ήταν να δώσουν το υλικό από τις κάμερες των αποδυτηρίων του Καραισκάκης. Τόσο για τον αγώνα με τον Πλατανιά, όσο και για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Και το υλικό που θα αποδείκνυε την αθωότητα τους… καταστράφηκε. Το λες και… «άδικη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη, μας αδίκησες».

Υ. Γ. 2 Ο διαιτητής Ζαχαριάδης από την Θεσσαλονίκη, οι βοηθοί του και ο 4ος διαιτητής του αγώνα πρωταθλήματος Ολυμπιακού – Πλατανιά, γιατί «ξέχασε» να αναφέρει στο φύλλο αγώνα την επίσκεψη Μαρινάκη και των συνοδών του, στα αποδυτήρια τους, κατά την διάρκεια του ημιχρόνου; Θεώρησε ότι δεν είναι σημαντικό το γεγονός; Δεν αναγνώρισε τον κ. Μαρινάκη; Έπαθε… αμνησία και δεν θυμάται τι του έλεγε; Διαιτητές με αυτή την νοοτροπία, δεν έχουν θέση στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Υ. Γ. 3 Ο Μπανανά το εξασφάλισε το συμβόλαιο; Είδε το τυρί αλλά δεν είδε την φάκα. Αυτό που δεν του είπε ο μάνατζερ του (ο πρώην τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Πιέρ Ισά), είναι ότι αν οι συμπαίκτες του και οι εκπρόσωποι του Πλατανιά καταθέσουν ομαδικά το αντίθετο, τα προβλήματα του με την ελληνική δικαιοσύνη, δεν θα έχουν τέλος!

Κοινοποίησέ το!

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Comments (0)

to-top