30 Ιούλ

«Είμαστε όλοι Βαρουφάκης»

(0)

Κοινοποίησέ το!

Αναδημοσιεύουμε το εύστοχο σχόλιο του Θανάση Παπαβασιλείου:

Ανεξάρτητα απ το τεράστιο εγώ του και τα σοβαρά λάθη που φαίνεται ότι έκανε στη διαπραγμάτευση, στο πρόσωπό του διώκεται ένας άνθρωπος ευφυής, διαφορετικός που σήκωσε τον γιακά του και τη φωνή του απέναντι στους ατάλαντους χαρτογιακάδες, διώκεται κάθε άνθρωπος που τολμά να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στη δικτατορία της Ε.Ε.
Σημασία έχει ότι για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη ταυτίστηκε με μια μικρή χώρα που τολμά να τα βάλει με τα θηρία.
Κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει ανεκτό ούτε από το Βερολίνο, ούτε από τους Έλληνες γερμανοτσολιάδες-υπηρέτες των τραπεζών ούτε από ορισμένα ασπόνδυλα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχειρούν να κρύψουν την ολοκληρωτική παράδοση μιας χώρας πίσω από κόκκινες σημαίες και φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν διώκεται επειδή προετοίμαζε εναλλακτικά σχέδια αντιμετώπισης της κρίσης (αυτό ήταν καθήκον του και δυστυχώς το έκανε με μεγάλη καθυστέρηση και προχειρότητα). Διώκεται ακόμη επειδή αποκάλυψε το βαθμό με τον οποίο η τρόικα ελέγχει ολοκληρωτικά τον κρατικό μηχανισμό της χώρας και κυρίως τους μηχανισμούς του υπουργείου οικονομικών

«Είμαστε όλοι Βαρουφάκης»

Κοινοποίησέ το!

Comments (0)

to-top