web analytics
27 Μαΐ

Γκολ Σαββίδη πριν από τη… σέντρα

(0)

Κοινοποίησέ το!

Τώρα αρχίζει το ματς στα ΜΜΕ. Τώρα που ο Φώτης Μπόμπολας πούλησε το 20% του Mega. Επόμενος σταθμός η 31η Μαΐου, καταληκτική ημερομηνία για τον ΔΟΛ. Εκείνη την ημέρα θα ανοίξουν οι προσφορές για τους τίτλους του («Νέα», «Βήμα», Βήμα FM κτλ) αλλά και για το ποσοστό του στο Mega, ένα επιπλέον 22,11%. (Αναδημοσίευση από την Εφ. των Συντακτών-του Δημ. Κανελλόπουλου) …………………………………………………………………………………………..

Το ποσοστό της «Πήγασος Α.Ε.» (Μπόμπολας) στην «Τηλέτυπος Α.Ε.» εξαγόρασε ο Ιβάν Σαββίδης. «Η “Πήγασος Εκδοτική Α.Ε.” ανακοινώνει ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της “Τηλέτυπος Ανώνυμος Εταιρία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων Α.Ε.”, ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%» έλεγε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν πήρε όλο το ποσοστό των μετοχών του Φώτη Μπόμπολα διότι το υπόλοιπο είναι ενεχυριασμένο στις τράπεζες.

Το τίμημα φτάνει στο ύψος των 5 εκατομμυρίων ευρώ όπως φημολογείται, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να κατευθύνεται προς τις δανειακές υποχρεώσεις της «Πήγασος Α.Ε.». Η εταιρεία χρωστάει αρκετούς μισθούς στους εργαζομένους της, που παρακολουθούν ανήσυχοι τις εξελίξεις – είχαν κατέβει σε απεργία την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μέλλον της εταιρείας του Φώτη Μπόμπολα παραμένει αβέβαιο, ειδικά από τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, ο Σαββίδης ενδιαφέρεται μόνο για το Mega. Παραγγέλθηκαν πάντως δύο εκθέσεις ορκωτών λογιστών για την αποτίμηση της βιωσιμότητας της «Πήγασος», μία της Grant Thornton για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών και μία της Deloitte & Touche για λογαριασμό του Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με την πρώτη, για να μπορεί ο οργανισμός να καταστεί βιώσιμος θα πρέπει να περικόψει το λειτουργικό του κόστος τουλάχιστον κατά 30%, κάτι που μεταφράζεται αυτομάτως σε απολύσεις και περικοπές μισθών.

Το αίνιγμα… Βαρδινογιάννη

Επόμενος «σταθμός» ο ΔΟΛ. Τραπεζικοί κύκλοι πιστεύουν πως ο Ιβάν Σαββίδης θα μπει γερά και εδώ. Αποκτώντας τον ΔΟΛ, αποκτά ένα επιπλέον 22% στο Mega. «Αντίπαλός» του ή συνοδοιπόρος του ο έτερος μεγαλομέτοχος του Μεγάλου Καναλιού, η πλευρά Βαρδινογιάννη, που κατέχει περίπου, μέσω διαφόρων off shore, ένα 40% του Mega. Να μείνει με σταυρωμένα χέρια παρακολουθώντας απλώς τις εξελίξεις, θεωρείται μάλλον απίθανο.

Επομένως θα έχουμε κι εδώ εξελίξεις. Οπως και με τους αντιπάλους (χωρίς εισαγωγικά) του Ιβάν Σαββίδη, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς, που ετοιμάζονται για αντεπίθεση. Ενας νέος παίκτης μπαίνει δυναμικά στον χώρο των media: δεν είναι από τους συστημικούς, δεν ανήκει στη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τους υπόλοιπους. Προβλέπεται μάχη. Ηδη ο ΣΚΑΪ μιλάει για διαπλοκή (ο… ΣΚΑΪ).

«Η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ» απάντησαν κύκλοι της κυβέρνησης. «Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη».

Κοινοποίησέ το!

Comments (0)

to-top