Η Ελλάδα κατατάσσεται στην τρίτη χειρότερη θέση της Ευρώπης, ως προς τη χορήγηση εμβολίων, ακόμα ένα δείγμα της ανικανότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη…

Covid-19 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πίνακας δείχνει το πρόβλημα χορήγησης εμβολίων.

Τα δεδομένα για την Ελλάδα στο ECDC αφορούν την Παρασκευή 30/4/21.

Η χώρα έχει φτάσει να κάνει μόλις το 71,2% των εμβολίων που έχει στη διάθεσή της. Βρίσκεται σττην 27η θέση ανάμεσα σε 29 χώρες της Ευρώπης όταν είναι πάνω στην έξαρση του τρίτου κύματος με 70+ νεκρούς τη μέρα. Και οι προοπτικές δεν είναι τόσο καλές… (Αναδημοσίευση από ανάρτηση του D.A.)……………………………

Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ΑΖ εμβόλια. Από το στοκ 864.000 των εμβολίων της Αstra Ζeneca έχει κάνει μόλις 493.164, δηλ. 57.08%.
Τόσο η συνολική διάθεση των εμβολίων όσο και η διάθεση των εμβολίων της ΑΖ βαίνει συνεχώς μειούμενη. Ήταν στο 85% πριν παρουσιαστεί η κρίση στην Ευρώπη με το εμβόλιο της ΑΖ στα μέσα Μάρτη.

Η ελληνική κυβερνηση για μια ακόμη φορά το χειρίστηκε με λανθασμένο τρόπο.

Μια ακόμα αποτυχία στην όλη διαχείριση του ζητήματος που στηρίζεται στην “παιδαγωγική αποστολή” της κυβέρνησης, (εάν η φράση του Υπουργού Επικρατείας για τον “συμβολικό και παιδαγωγικό χαρακτήρα των SMS” σας θυμίζει χούντα ή απολυταρχία, έχετε δίκιο).

Μια κυβέρνηση που κοιτάει διαρκώς τις δημοσκοπήσεις και όχι τα επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα.

Μια κυβέρνηση που πυροβολεί τα πόδια της και τη χώρα για να τσιμπήσει μισό τοις εκατό στις δημοσκοπήσεις.

Που δεν χάνει ευκαιρία να ενισχύσει την αμφιβολία στα εμβόλια…

Που πιάνεται από μισή φράση για να ταλαντεύσει δημαγωγικά ακόμα παραπέρα τον κόσμο.

Που κάθε βδομάδα διαλαλεί ότι η χώρα ανεβάζει ταχύτητα στους εμβολιασμούς αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κινητός μέσος όρος των 7 ημερών δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τους 47.500 εμβολιασμούς ανά ημέρα.

Καλό Πάσχα και να φυλάγεστε. Χθες έμαθα ότι παλιός συντοπίτης και φίλος στο fb που παίζαμε ποδόσφαιρο στην αλάνα του Καράβου (Αλιβέρι) έφυγε στα 50 του και κάτι μέσα σε 10 ημέρες από κορωνοϊό.

Ρε σεις, εμβολιαστείτε να πάρετε πίσω την ζωή σας…

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *