Πώς σχεδίασαν οι ΗΠΑ τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη-The only way: “Draw both sides into war with Ukraine”Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της σουηδικής εφημερίδας Nya Dagbladet

ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάτι που είχαμε υπόψη, όσοι/όσες παρακολουθούμε, αναλύουμε τα γεγονότα και υφιστάμεθα τις συνέπειες που προέκυψαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δηλαδή την αντίδραση των ΗΠΑ και της ΕΕ, τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, την πανευρωπαϊκή ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό, τον εκτροχιασμό των επιτοκίων, την ισχυροποίηση του ρουβλιού, την κατάρρευση του Ευρώ (1 προς 1 με το δολάριο), την κούρσα των εξοπλισμών (χαρά οι πολεμικές βιομηχανίες), την αναβάθμιση του ΝΑΤΟ, ήταν ότι για τις ΗΠΑ ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν “μάνα εξ ουρανού”! (I.K.)

Έρχεται τώρα η σουηδική Nya Dagbladet να επιβεβαιώσει με το αποκαλυπτικό της δημοσίευμα τα παραπάνω αλλά και να δώσει τις πραγματικές διαστάσεις του “ήρωα” Ζελένσκι και να φανερώσει τα ελατήρια των νεοναζιστικών θηριωδιών που συνέβαιναν στην ανατολική Ουκρανία από το 2014 σε βάρος των ρωσόφωνων πληθυσμών και αποκρύβονταν από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης…

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Σουηδών, στα έγγραφα που διέρρευσαν από το think-tank RAND Corporation (γνωστό μεταξύ άλλων για την υπαγόρευση της αμερικανικής στρατηγικής για την εξωτερική και αμυντική πολιτική κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου), αποκαλύπτεται ότι η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη σχεδιάστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Η έκθεση, που χρονολογείται από τον Ιανουάριο και υπογράφεται από την RAND, υπό τον τίτλο «Αποδυναμώνοντας τη Γερμανία, ενισχύοντας τις ΗΠΑ (Weakening Germany, strengthening the U.S.)», υποδηλώνει ότι υπάρχει «επείγουσα ανάγκη» για εισροή πόρων από το εξωτερικό για την επιβίωση της αμερικανικής οικονομίας, και «ειδικά του τραπεζικού συστήματος».

Οι συντάκτες της συγκεκριμένης έκθεσης της RAND αποκαλύπτουν επίσης ότι η επιθετική εξωτερική πολιτική που ακολουθούσε η Ουκρανία πριν από τη σύγκρουση θα ωθούσε τη Ρωσία να αναγκαστεί να αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον της χώρας.

Η συνέχεια του πολέμου, όπως υποστηρίζεται στην αμερικάνικη έκθεση, θα οδηγούσε τις ΗΠΑ να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να υιοθετήσει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κυρώσεις που είχαν ήδη προετοιμαστεί από τις ΗΠΑ.

Η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρεται στο κείμενο της RAND, «αναπόφευκτα θα καταρρεύσει» με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, πόροι ύψους έως και 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων να εισρεύσουν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μεγάλος αριθμός μορφωμένων νέων στην Ευρώπη θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν.

Σύμφωνα με τη RAND, το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αμερικάνικη επιδίωξη για τον έλεγχο της Ευρώπης είναι η αυξανόμενη ανεξαρτησία της Γερμανίας. Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι το Brexit έχει δώσει στη Γερμανία μεγαλύτερη ανεξαρτησία και έχει δυσκολέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες να επηρεάσουν τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Ο βασικός στόχος της υποδαύλισης των ουκρανικών προκλήσεων και του πολέμου που ακολούθησε, ως απάντηση των Ρώσων, όπως περιγράφεται στο έγγραφο, είναι ο διχασμός της Ευρώπης!

Ο βασικός στόχος που διαποτίζει αυτήν την κυνική στρατηγική είναι η διάλυση, κυρίως, της συνεργασίας μεταξύ της Γερμανίας και της Γαλλίας με τη Ρωσία! 

Η συνεργασία αυτή θεωρείται η μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Εάν προχωρήσει θα μετατρέψει τελικά την Ευρώπη σε οικονομικό αλλά και πολιτικό ανταγωνιστή των Ηνωμένων Πολιτειών» αναφέρεται στην έκθεση της RAND.

Κύρια επιδίωξη των Αμερικάνων είναι να καταστρέψουν τους οικονομικούς δεσμούς της Γερμανίας (απόλυτα εξαρτημένης με το ρώσικο αέριο) με τη Ρωσία – και την ευρωπαϊκή οικονομία, τοποθετώντας χρήσιμους ηλίθιους σε πολιτικές θέσεις (σ.σ. βλέπε Μητσοτάκης…), προκειμένου να σταματήσει ο ρωσικός ενεργειακός εφοδιασμός. Συνεπώς, όπως αναφέρεται:

The only way:Draw both sides into war with Ukraine


 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *