Και νέος Πάτσης; Ο βουλευτής Κεφαλλονιάς της ΝΔ, Π. Καππάτος, εκπροσωπεί όλες τις κατασχέσεις, ακόμη και πρώτης κατοικίας, της DO VALUE.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο βουλευτής Κεφαλλονίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος απασχολεί για τρίτη φορά την επικαιρότητα.

Η πρώτη φορά που τον έμαθε το πανελλήνιο, ήταν το περιβόλι στο διάλογο του με τον πρωτόδικα καταδικασμένο πλέον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, τον οποίο μάλιστα ενημέρωνε για την πορεία νομοσχεδίου που αφορούσε την επαγγελματική ενασχόληση του παρουσιαστή.

Η δεύτερη φορά που ο κ. Παναγής Καππάτος απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν όταν αποκαλύφθηκε ότι έλαβε …αποζημίωση 15.000 ευρώ ως «πληττόμενος δικηγόρος», ενώ λάμβανε κανονικότατα την βουλευτική του αποζημίωση…

Η τρίτη και πιθανότατα φαρμακερή φορά που ο βουλευτής Κεφαλλονιάς της Νέας Δημοκρατίας απασχολεί την επικαιρότητα, είναι μετά την αποκάλυψη ότι εκπροσωπεί ως δικηγόρος την εισπρακτική εταιρεία DoValue, η οποία βγάζει στο σφυρί κυρία κατοικία πολίτη για λογαριασμό του Fund «CAIRO No. 1 FINANCE DESIGNATED ACTIVITY COMPANY» με έδρα το Δουβλίνο της Ιρλανδίας.

Είναι φυσικά νόμιμο για τον δικηγόρο – βουλευτή, να εκπροσωπεί μία εισπρακτική η οποία βγάζει στο σφυρί την κύρια κατοικία ενός πολίτη. Το εάν είναι ηθικό, θα το κρίνουν οι πολίτες οι οποίοι τον ψηφίζουν και όχι εμείς.

Υπάρχει όμως ένα θέμα το οποίο άπτεται της ίδιας της δημοκρατίας. Όπως θα δείτε στα δικόγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ο βουλευτής ως δικηγόρος επικαλείται το νόμο ο οποίος αφαιρεί την προστασία της κύριας κατοικίας. Ο δικηγόρος όμως ως βουλευτής, ψήφισε ακριβώς αυτόν τον νόμο που τώρα επικαλείται, προκειμένου η εισπρακτική να πάρει το σπίτι ενός πολίτη!

Στο σημείο αυτό, έχουμε τον ορισμό της διαπλοκής. Ένας εκλεγμένος βουλευτής να ψηφίζει υπέρ των εταιρειών τύπου DoValue και έπειτα να τις εκπροσωπεί στα δικαστήρια…

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης ανέφερε ότι ο βουλευτής Κεφαλλονιάς της Ν.Δ. Παναγής Καππάτος, εκπροσωπεί ως δικηγόρος εισπρακτική εταιρεία η οποία, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε στο σφυρί κυρία κατοικία πολίτη για λογαριασμό συγκεκριμένου fund». Η καταγγελία έγινε στον ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο”.

(Αντιγράφουμε από τa libre.gr και newsbreak.gr)

«Είναι απορίας άξιον αυτοί οι δικηγόροι και βουλευτές να επιλέγουν να εκπροσωπούν αυτούς τους τύπους και όχι τον κόσμο», ανέφερε ο κ. Πολάκης.

Σε ανάρτησή του στο Instargram o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας παραδέχεται ότι είναι συνεργαζόμενος δικηγόρος με την Eurobank και την Do Value και υποστηρίζει ότι στις προτάσεις που υπέβαλε στην εν λόγω δίκη υποστήριξε ότι το «αίτημα για προστασία πρώτης κατοικίας (εξαίρεση) και το σχέδιο για διάσωση που πρότεινε η αιτούσα», δεν ήταν σύμφωνο με τον νόμο Κατσέλη.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που με εμφανίζουν ως δικηγόρο σε δίκη σχετική με πλειστηριασμό ακινήτου. Είμαι συνεργαζόμενος Δικηγόρος με την Τράπεζα Eurobank A.E. από το έτος 2016, όπως και της διαδόχου εταιρείας Do Value ΑΕ, διαχειρίστρια της εταιρείας Cairo2 η οποία κατέστη ειδική διάδοχος της ως άνω Τράπεζας. Η δίκη που αναφέρει το δημοσίευμα ότι παραστάθηκα, αφορά αίτηση ρύθμισης οφειλών του Ν. 3869/2010 Υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (Νόμος Κατσέλη). Παραστάθηκα και εκπροσώπησα την ως άνω εταιρεία με τυπικές προτάσεις. Στις προτάσεις μου ανέφερα ότι το αίτημα για προστασία πρώτης κατοικίας (εξαίρεση) και το σχέδιο για διάσωση που πρότεινε η αιτούσα, δεν είναι σύμφωνο με τον νόμο Κατσέλη.

Με βάση την ισχύ του νόμου κατά την συζήτηση της αίτησης, ως προς την τιμή που θα γινόταν η ρύθμιση της προστασίας, Η ρύθμιση έπρεπε να γίνει με την εμπορική αξία του ακινήτου, ενώ η αιτούσα ζητούσε ρύθμιση στο 80% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Για τον λόγο αυτό εξήγησα ότι δεν ήταν νόμιμο το αίτημα.

Πέραν της δίκης αυτής δεν είχα κάποια άλλη σχέση με την υπόθεση, όπως κατάσχεση και όσα αναφέρονται».

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *