“Το σύμβολο της Ελλάδας που έχει μέλλον…” Η φωτογραφία που κοιτάζει ο Μητσοτάκης και εμπνέεται… Χαμογελάτε πτωχοί! Δείτε τι λέει

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

Αυτή την υπέροχη φωτογραφία, με το κορίτσι και τα τρία αγόρια που φοράνε κουρέλια και περπατάνε ξυπόλητα πάνω στο χιόνι για να πάνε σχολείο, στη σκιά του Κάστρου, στους Ασπράγγελους Ιωαννίνων, τον Φλεβάρη του 1946, κοιτάζει κάθε πρωί ο Μητσοτάκης.

Έτσι παίρνει δύναμη! Από την δύναμη και το χαμόγελο των ξεπαγιασμένων παιδιών. Για να αντλήσει το κουράγιο που χρειάζεται και να κατορθώσει να πάει την Ελλάδα άλλα 50 χρόνια πίσω. Και να αποτελειώσει τους Έλληνες, πετώντας άλλους 700.000 έξω από τα σπίτια τους, στους δρόμους.

(της Αρετής Αθανασίου)

Είπε: «Αυτά τα παιδιά, άλλωστε, είναι το καλύτερο σύμβολο της Ελλάδας που αντέχει, έχει μέλλον, έχει προοπτική και τελικά ξέρει πως μπορεί να κοιτάει ψηλά, σταθερά, τολμηρά και να στοχεύει μόνο μπροστά.»

Ήταν εκείνη η μαύρη περίοδος που παιδιά πέθαιναν από ασιτία, άνθρωποι σάπιζαν στις εξορίες, όσοι μπορούσαν μετανάστευαν να γλιτώσουν, οι ταγματασφαλίτες και οι δωσίλογοι πλούτιζαν και θεμελιωνόταν το σημερινό κράτος της αναξιοκρατίας, του μέσου και της ρεμούλας!

Δείτε τον στο βίντεο (του Ιερώνυμου_Boss):

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *