Περί πολιτικού πολιτισμού-Δείτε τον Μητσοτάκη που πήγε σε περίπτερα άλλων κομμάτων και εισέπραξε την απάντηση “Να μου κοπεί το χέρι” όταν πήγε να κάνει χειραψία…

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΑ

Δείτε τον Μητσοτάκη ως μαυρογυαλούρο:

Ενώ κανείς δεν μιλάει για τις πάνω από 36.800 νεκρούς της πανδημίας, ενώ ουδεμία αναφορά γίνεται στο έγκλημα στα Τέμπη, ο προεκλογικός αγώνας ξαφνικά πλημμύρισε από πολιτικό πολιτισμό. Για να είμαστε ακριβείς, τα πετσωμένα ΜΜΕ κούνησαν το δάχτυλο σε εκπροσώπους άλλου κόμματος (ΜέΡΑ25) που αρνήθηκαν με παρρησία να ανταλλάξουν χειραψία με τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κυψέλη. (Aπό το newsletter του Θανάση Καραμπάτσου, documentonews.gr)

Θύμωσαν που ο Μωυσής τους δεν είναι και τόσο Μωυσής για τους «πλεμπαίους».

Έφριξαν που υπάρχουν «αντιδραστικοί» και απολίτιστοι οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν ότι διάγουμε πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα (με… ιδεολογικά επιχειρήματα πάντα από την «ομάδα αλήθειας») και όλοι είναι αντίπαλοι μα όχι εχθροί. Παρόλα αυτά, υπάρχουν 100 λόγοι να μη θέλει κάποια ή κάποιος να σφίξει το χέρι του πρωθυπουργού.

Μιλάει η λίστα Πέτσα και η ενημέρωση Νο107 για πολιτικό πολιτισμό. Εννοούν πολιτικό πολιτισμό τους άνισους όρους στην πληροφόρηση, τη μιντιακή υπεροπλία και τον αποκλεισμό πολιτικών αντιπάλων ή τη διαστρέβλωση των θέσεών τους. Είναι πολιτικός πολιτισμός να καλούνται τα κόμματα να απαντούν στις αιτιάσεις και στην ατζέντα της κυβέρνησης η οποία δεν έχει λογοδοτήσει για κανένα σκάνδαλο που έχει βγει (συνήθως από το Documento) στη δημοσιότητα ή για την καταπάτηση θεσμικών αρχών και για καραμπινάτες παρανομίες.

Μιλάει για πολιτικό πολιτισμό η κυβέρνηση που έχει εκτοξεύσει fake news από την αίθουσα του μπρίφινγκ. Μιλάμε για χονδροειδή ψέματα από τους ίδιους τους κυβερνητικούς εκπροσώπους.

Ο πολιτικός πολιτισμός του για λίγες μέρες ακόμη πρωθυπουργού περιλαμβάνει άραγε και μια συνέντευξη σε μη φιλικό και προστατευμένο περιβάλλον, και σε δημοσιογράφο που θα κάνει «κανονικές» ερωτήσεις, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης; Εδώ αποφεύγει τη Ράνια Τζίμα και το debate με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλάει για πολιτικό πολιτισμό ο ωτακουστής Κυρ. Μητσοτάκης που είχε διασυνδέσει πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, συμβούλους, στρατιωτική ηγεσία, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και νυν και πρώην συζύγους με τις μυστικές υπηρεσίες και με το κακόβουλο «αρπακτικό» συνομιλιών και δεδομένων. Σε άλλη χώρα θα συζητούσαμε για παραπομπή σε δικαστήριο κι όχι για πολιτικό πολιτισμό.

Πώς τολμά να μιλάει για πολιτικό πολιτισμό ο πρωθυπουργός που δίκαζε δημοσιογράφους από το βήμα της Βουλής και προδίκαζε συχνάκις αποφάσεις έχοντας εξασφαλίσει με παζάρια και ταξίματα τη στάση της Δικαιοσύνης; Η ντογιάκεια Δικαιοσύνη της λυσσώδους συγκάλυψης στις υποκλοπές και της απαξίωσης των ανεξάρτητων αρχών δεν είναι πολιτικός πολιτισμός αλλά αισχρός πολιτικαντισμός. Τα αδιευκρίνιστα των αδιευκρίνιστων είναι η αυλαία κουκουλώματος στο σκάνδαλο Novartis και η ατιμωρησία των τραπεζιτών το μέγα σκάνδαλο. Το ακαταδίωκτο των επιτροπών που διορίζει ο ίδιος είναι το κερασάκι στην τούρτα του πολιτικού πολιτισμού που πρεσβεύει.

Το φίμωμα του Documento και η δολοφονία χαρακτήρα του εντύπου, του εκδότη και των δημοσιογράφων του είναι ο πολιτικός πολιτισμός του Μητσοτάκη που ρίχνει σκιές με ανύπαρκτα 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα, τον οποίο έχει πάρει ήδη υπό την προστασία του. Η ηθική εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων είναι ο πολιτικός πολιτισμός τους, και γι’ αυτό καλύτερα να ρωτήσετε όσους μηρυκάζουν την αθλιότητα του πολακισμού και όχι την πολιτική κριτική.

Πολιτικός πολιτισμός είναι να καίγεται η Ελλάδα ή να πνίγεται, να μην κάνουν απολύτως τίποτα και να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στις παραλίες ή για ποδηλατάδα ή για σκι ή για μοτοκρός ή για κορονοπάρτι σαν να είναι απλή καθημερινή.

Ο πολιτισμός του Μητσοτάκη και της αυλής του Μαξίμου φάνηκε όταν στην πανδημία έλεγαν ότι δεν χρειάζονταν ΜΕΘ ή δεν υπήρχαν μελέτες που να αποδεικνύουν πως η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Πολιτισμός των πολιτικών της αριστείας είναι να συνωστίζονται για τα εμβόλια οι ημέτεροι και οι φίλοι τους και στην ουρά να πεθαίνουν από την Covid-19 όσοι δεν προλάβαιναν να τα κάνουν ενώ το κύμα των κρουσμάτων φούσκωνε μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Πολιτισμός α λα Μητσοτάκη είναι να έχει στοιβαγμένους μαθητές στα σχολεία και να μιλούν για βελτίωση συνθηκών εκπαίδευσης, να περνούν τους υποψηφίους στα ΑΕΙ από το λεπίδι της ΕΒΕ και της τράπεζας θεμάτων, να τους μοιράζουν μάσκες-αλεξίπτωτα και να σκορπάνε λεφτά σε κλινικάρχες και να προσφέρουν πελατεία στους κολεγιάρχες.

Πολιτικός πολιτισμός είναι τα funds να αρπάζουν σπίτια με ένα νόμο που κρίθηκε συνταγματικός με διαδικασίες-εξπρές από τον Άρειο Πάγο επειδή «δεν γίνεται αλλιώς» (!), να σκορπάνε εκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις, να πληρώνουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματιών και τους φίλους τους με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης σε έργα που μπορούσαν να τα κάνουν οι ίδιοι με τα υπερκέρδη τους ή να δωρίζουν ανακαινίσεις και ΕΣΠΑ συνθλίβοντας τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Μπίζνες παρακάμπτοντας νόμους και ηθικές πρακτικές.

Πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι να επιβάλουν την απολιγνιτοποίηση, να ρυθμίζουν το χρηματιστήριο ενέργειας με το φυσικό αέριο καθησυχάζοντας με την άθλια κοστολόγησή τους ότι οι αυξήσεις θα είναι μόλις 2-3 ευρώ και να γεμίζουν καραβιές εκατομμυρίων ευρώ το καρτέλ της ενέργειας και τα δύο διυλιστήρια της χώρας. Πολιτικός πολιτισμός Μητσοτάκη είναι το πλιάτσικο στην τσέπη μας με την καλπάζουσα ακρίβεια που μόνο εισαγόμενη δεν είναι.

Πολιτικός πολιτισμός είναι «γαλάζιες ακρίδες» στα κρατικά ταμεία και οι στρατιές ημετέρων μετακλητών με μόνο προσόν το απολυτήριο λυκείου; Πολιτικό πολιτισμό εννοούν μάλλον τα έργα Πάτση και Καππάτου ως κοράκια εισπρακτικές, το κούρεμα των θαλασσοδανείων των εφοπλιστών και φίλων σαν τον Πηλαδάκη, το στήσιμο επιτροπών που εξαφανίζουν πρόστιμα ή το mega τζογάρισμα στις επικουρικές και τη ληστεία των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Το Μαξίμου θεωρεί πολιτικό πολιτισμό να μιλάει απευθείας με «προσωπικότητες» σαν τον Φουρθιώτη, ενώ υπουργοί και άλλοι παράγοντες να μιλούν με τον κόσμο της «νύχτας» ή να καλύπτουν το φαινόμενο ατιμώρητης και επιβραβευμένης απατεωνιάς Κοκλώνη. Πολιτικό πολιτισμό θεωρούν τον «άριστο» υποκριτή Λιγνάδη που τον κάλυψαν από την αρχή μέχρι το τέλος, την αφωνία για το τσουνάμι «me too», που ξεκίνησε από «γαλάζιους» παράγοντες, και την υπόθεση Φιλιππίδη.

Οι δε πραιτωριανοί του Κυριάκου διδάσκουν πολιτικό πολιτισμό με κλομπ και χημικά στα νησιά, στις πλατείες, στη Νέα Σμύρνη, στα Εξάρχεια, στη ΓΑΔΑ, στον Ινδαρέ, στον «Ινδιάνο» στη μάνα Φύσσα (χρόνια της πολλά για τη χθεσινή μέρα, από καρδιάς). Πολιτικός πολιτισμός ήταν οι κερασμένες 36 σφαίρες στον Νίκο Σαμπάνη στο Κερατσίνι και το κουκούλωμα της υπόθεσης επειδή ήταν Ρομά, όπως και η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου Φραγκούλη για 20 ευρώ βενζίνη στη Θεσσαλονίκη. Πολιτικό πολιτισμό έχουμε όταν σφυρίζουν οι σφαίρες κατά ριπάς μέρα μεσημέρι και η Greek Mafia καθαρίζει ανενόχλητη όσους θεωρεί επικίνδυνους.

Πολιτικός πολιτισμός είναι να μασάνε εκατομμύρια με πρόσχημα τα κάθε λογής «σκόιλ ελικίκου» των άντρων διεφθαρμένης κατάρτισης. Πολιτικός πολιτισμός είναι να διαφημίζεις το πολιτικό «έργο» σου ή τις προεκλογικές ομιλίες μέσα από κρατικά μέσα επειδή απλώς μπορείς, καθώς θεωρείς ότι είσαι ο «ιδιοκτήτης» της χώρας.

Στη χορεία του πολιτικού πολιτισμού ανήκει η δήθεν αριστεία που ανακυκλώνεται και επιβραβεύεται, όπως η βιτριολική Αγαπηδάκη, η απατεωνιά με τα ανύπαρκτα πτυχία (Διαματάρης, Λούλης κ.ά.) ή οι λογοκλοπές και τα κατά παραγγελία διδακτορικά, όπως του δρος Πατούλη.

Όταν παραδίνεις το παιδοογκολογικό στα χέρια ολιγάρχη είναι πολιτικός πολιτισμός; Ή όταν παραδίδεις το νερό, το ρεύμα, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και για χάρη λίγων κι εκλεκτών;

Ο κατάλογος είναι ατελείωτος. Ας πάνε να μιλήσουν για πολιτικό πολιτισμό στους ανθρώπους του πολιτισμού που τους απαξίωσαν ουκ ολίγες φορές και στην επιστημονική κοινότητα, όπως τους αρχαιολόγους. Τα μουσεία και η τσιμεντωμένη Ακρόπολη είναι τα σμαράγδια του στέμματος της γκεμπελικής έμπνευσης αριστείας τους.

Πολιτικός πολιτισμός είναι ό,τι τους συμφέρει. Τη συγκεκριμένη στιγμή θέλουν να φανούν άξιοι και ισότιμοι των αντιπάλων τους, αλλά δεν είναι. Διότι πολύ απλά δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, το οποίο διαφημίζουν ότι πέρασε παρά τη θέληση «συνδικαλιστών» και εργαζόμενων, και υπόσχονται ακόμη περισσότερο «πολιτικό πολιτισμό» όταν εκλεγούν πάλι. Έκαναν φύλλο και φτερό το ωράριο, φτωχοποιούν, οδηγούν στην ανεργία και στο εξωτερικό χιλιάδες νέους, πουλάνε fake ανάπτυξη και υποθηκεύουν το μέλλον το δικό μας και των δισεγγονών μας με τεράστιο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, πούλησαν προσωπικά μας δεδομένα, έχτισαν ένα «επιτελικό κράτος»-παρωδία μόνο και μόνο για να ελέγχουν τις ιδιωτικές συνομιλίες και τη ροή του χρήματος, τα ρουσφέτια και τα deals. Ο πολιτισμός της πολιτικής τους έφτασε στο σημείο να διαγράφει πάγιες και ψηφισμένες ομόφωνα από τη Βουλή απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις μόνο και μόνο για να μην ενοχληθεί η γερμανική ελίτ.

Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός τους. Ειδικά μετά το έγκλημα στα Τέμπη, τη φαρσοκωμωδία του Γεραπετρίτη με την τηλεδιοίκηση και την πολιτική κάλυψη στον Καραμανλή να κατεβεί στις εκλογές, προσωπικά θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ να τείνω το χέρι μου στον Μητσοτάκη. Είμαστε εξοργισμένοι που έχουν διαγράψει από την προεκλογική ατζέντα 57 ψυχές οι οποίες ζητούν ακόμη δικαίωση.

Δεν ξέρω ποιοι θα έδιναν το χέρι τους στον Μητσοτάκη. Και θα άκουγαν κατόπιν τις ειρωνείες του γόνου. Εσείς τι θα κάνατε;

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *