Aξίζει να ακούσετε την τοποθέτηση του Θανάση Λάλα στο Kontra, για την αλαζονική αμετροέπεια του Μητσοτάκη που δήλωσε χθες για το debate με τον Τσίπρα- για το οποίο είχε προσωπικά δεσμευτεί ότι θα γίνει στις δεύτερες εκλογές- ότι: «Aυτό το debate δεν έχει λόγο να γίνει γιατί δεν υπάρχει ζήτημα για το ποιος θα είναι πρώτος».

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΑ
Aξίζει να ακούσετε την τοποθέτηση του Θανάση Λάλα στο Kontra, για την αλαζονική αμετροέπεια του Μητσοτάκη που δήλωσε χθες για το debate με τον Τσίπρα- για το οποίο είχε προσωπικά δεσμευτεί ότι θα γίνει στις δεύτερες εκλογές- ότι:
«Aυτό το debate δεν έχει λόγο να γίνει γιατί δεν υπάρχει ζήτημα για το ποιος θα είναι πρώτος».
«Αυτό το πράγμα δεν λέγεται. Δεν μπορεί επειδή έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι πρώτος, να καταργηθεί ο διάλογος. Δεν λέγεται από κανέναν άνθρωπος ο οποίος είναι στοιχειωδώς καλλιεργημένος. Ο διάλογος δεν γίνεται για να δούμε ποιος θα είναι ο πρώτος. Ο διάλογος γίνεται αλλά για να ακούσουμε όλοι εμείς ερωτήματα τα οποία έχουν άνθρωποι που δεν έχουν μικρόφωνα να απαντώνται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν μικρόφωνα και εξουσία. Είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό. Να λέει ο “ανώτατος” άρχων, ο οποίος θα έρθει ξανά στην εξουσία ότι με συγχωρείτε πάρα πολύ, δεν συζητώ με τους υπόλοιπους γιατί έχει αποφασιστεί η νίκη, είναι πάρα πολύ μεγάλο ατόπημα. Και δεν τον ρωτάμε: Είναι δυνατόν να μου λέτε ότι δεν συζητάτε με τους άλλους γιατί είστε πρώτος; Αυτό αλλάζει την λογική της κοινωνικής ηθικής, αλλάζει όλη την δομή της δημοκρατίας… «Και εμείς (σ.σ οι δημοσιογράφοι) από τη μεριά μας ακούμε την εξουσία σαν κουφοί. Αυτή είναι μία κουφή αντίδραση απέναντι στην εξουσία. Αντί να λέμε ότι με συγχωρείτε το “δεν συζητώ με τους υπόλοιπους γιατί έχει αποφασιστεί η νίκη, είναι πολύ μεγάλο ατόπημα”. Ο Μητσοτάκης έχει οργανωμένες απαντήσεις. Όταν τον ρωτάς ένα θέμα, ξέρει τι θα απαντήσει. Ο δημοσιογράφος είναι αυτός που λέει “με συγχωρείτε παρά πολύ, αυτό που κάνετε δεν είναι απάντηση”. Η Θάτσερ ήταν οργανωμένη όταν της μιλούσε ο Ντέιβιντ Φροστ. Αλλά ο Ντέιβιντ Φροστ την κατάλληλη στιγμή της είπε “να πάνε οι Άγγλοι στρατιώτες στα Φώκλαντς, αλλά ο δικός σας γιος είναι στο σαφάρι”. Και έχασε τις εκλογές. Δεν τις έχασε μόνη της η Θάτσερ.»
ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *