Το άλλο «παιχνίδι» πίσω από τον πόλεμο και την ανθρωποσφαγή στην Γάζα… Δείτε το βίντεο

ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα στην ΑΟΖ της Γάζας:
Ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τουλάχιστον!
Όπως αποκαλύπτει το pronews.gr, ο πόλεμος στην Γάζα τελικά δείχνει να κρύβει και πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται, καθώς περιλαμβάνει στην εξίσωση του τρόμου, τον τομέα της ενέργειας και τον κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι έγινε γνωστό ότι τα δικαιώματα ερευνών στο πολλά υποσχόμενο ενεργειακό πεδίο (φυσικό αέριο και πιθανόν πετρέλαιο) που βρίσκεται στην ΑΟΖ της Γάζας και που αυτή την στιγμή έχει η βρετανική εταιρεία BP λήγουν το 2024.

Δύο συγκεκριμένες περιοχές, που φαίνονται στον χάρτη, το Gaza Marine και το Med Yavne κρύβουν, κολοσσιαία κοιτάσματα. Το πρώτο που ανήκει 100% στην ΑΟΖ της Γάζας κρύβει ένα τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!
Από το 2025 όποιος είναι κυβερνήτης της Γάζας (η Χαμάς ή μία κυβέρνηση ελεγχόμενη από το Ισραήλ) θα δώσει δικαιώματα ερευνών και εξόρυξης όπου η ίδια κρίνει…

Αν είναι η Χαμάς, θα μπορεί πιθανόν, να δώσει τα δικαιώματα στην Ρωσία.

Κάτι που φυσικά δεν θέλουν και απορρίπτουν οι ΗΠΑ, αλλά και η Βρετανία.

Σε ότι αφορά το Ισραήλ είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι η κυβέρνηση Νετανιάχου στην εξουσία, καθώς οι πολίτες του Ισραήλ σε ποσοστό άνω του 75% θεωρούν ότι ευθύνεται για την εξέλιξη των πραγμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *