Άραγε, ο Κασσελάκης πρόλαβε να διαβάσει κάποιες σελίδες από το βιβλίο του Κοντιάδη; Ίσως η πιο σουρεαλιστική (μετα)παρουσίαση βιβλίου που έχει γίνει ποτέ

ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Ξενοφών Κοντιάδης (συνταγματολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), συνέγραψε βιβλίο με τίτλο: «Το φαινόμενο Κασσελάκη» (εκδόσεις Καστανιώτη)…

Όπως γράφει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών (όλο το άρθρο στο link), κρίνοντάς το από αδιάφορο και επιφανειακό έως θανάσιμα βαρετό:

“…Γράφεται παντού ότι το βιβλίο είναι εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Και ότι είναι «μαγκιά» του Στέφανου Κασσελάκη που δέχτηκε να είναι αυτός που θα το παρουσιάσει επισήμως (μαζί με τον Αντώνη Λιάκο). «Δεν έχω ξαναδεί εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου που κρίνει ή/και κατακρίνει κάποιον και αυτός ο κάποιος να το συμπαρουσιάζει», έγραψε ένας στο Twitter. Και κάποιος άλλος: «Έγραψε βιβλίο που ασκεί πολύ σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη κι ο Κασσελάκης προσκλήθηκε ο ίδιος να παραστεί (εάν ήθελε) προς έκπληξη όλων! Όχι μόνο δέχτηκε να παραστεί στην παρουσίαση για να απαντήσει σε όποια ερωτήματα και να συμμετέχει στην συζήτηση, αλλά θα το παρουσιάσει κιόλας ο ίδιος. Ε!!! αυτό, δεν έχει ματαγίνει!!! Έχετε μπλέξει τελείως με δαύτον…». Και άλλα παρόμοια…

Γελάω. Και γελάω γιατί κανένας τους δεν έχει διαβάσει το βιβλίο. Το βιβλίο είναι υπέρ του φαινόμενου Κασσελάκη και όχι εναντίον. Γι’ αυτό και ο κ. Κασσελάκης πηγαίνει στην παρουσίαση, μη νομίζετε ότι κάνει και κάτι ηρωικό.”

Η ανάλυση όμως του Δημ.Αν. είναι ακόμα καλύτερη:

Πέραν των δύο σύντομων εισηγήσεων, η συζήτηση στην οποία επίκεντρο είναι ο Κασσελάκης δεν ρέει. Έχει μεγάλες δυσκολίες να επικεντρωθεί σε ένα ζήτημα και να αναλυθεί από 1-2 πλευρές.
Ο Κασσελάκης ρωτιέται από τον Κοντιάδη και τον Λιάκο για πράγματα που υπάρχει προβληματισμός. Για παράδειγμα, για τη λειτουργία της πολιτικής, της δημοκρατίας, της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, το προσωπείο στην πολιτική (του το εξηγεί με πολύ απλά λόγια ο Κοντιάδης) και εκείνος απαντάει με ατάκες που πρόλαβε να αφομοιώσει σε τρεις μήνες, με κοινοτοπίες (“η πολιτική είναι λειτούργημα”, “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει γιατί η βάση έχει δύναμη και εκείνος κάνει το σωστό”) ή με τις προσωπικές προθέσεις του, τη διάθεσή του να προσφέρει και για το ότι δέχεται επιθέσεις. Μόνο για το σκληρό αυταρχικό πρόσωπο στη Κεντρική Επιτροπή είπε ότι είχε εμπειρία από τη ναυτιλία που είναι ένας σκληρός χώρος. Συγκεκριμένη απάντηση δηλαδή.
Στο τέλος ο Λιάκος του κάνει δύο ερωτήσεις: Εάν βλέπει ότι ο Κασσελάκης αντιπροσωπεύεται στο βιβλίο;” και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαλυθεί.
Απαντάει στο δεύτερο ζήτημα με την παραπάνω ατάκα για το ότι εκείνος κάνει το σωστό. Και για την πρώτη ερώτηση μάλλον αναφέρει ότι το βιβλίο γράφτηκε γρήγορα. Και κλείνει ο ίδιος “πρέπει να φύγω”.
Τι φάση; Δεν μαθαίνουμε καν εάν ο Κασσελάκης πρόλαβε να διαβάσει κάποιες σελίδες από το βιβλίο του Κοντιάδη. Ίσως η πιο σουρεαλιστική (μετα)παρουσίαση βιβλίου που πρέπει να έχει γίνει.”

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *