Από την εποχή της συνθήκης του Κιουτσούκ Καϊναρτζή το 1774, για να βάλουμε ένα σχετικό σημείο εκκίνησης της ιστορίας, όπου στο πλαίσιο της συνθήκης που υπεγράφη μετά την ήττα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τη Ρωσία, τα ελληνικά πλοία με ρωσική σημαία μπορούσαν να πλέουν ανεμπόδιστα από τις οθωμανικές αυθαιρεσίες. Αυτό οδήγησε τότε σε ραγδαία άνθηση της ελληνικής ναυτιλίας και είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη απέναντι στον τουρκικό στόλο τα χρόνια της Επανάστασης.
Οι Έλληνες, καραβοκύρηδες τότε, εφοπλιστές σήμερα, έδειχναν μια εντυπωσιακή δυνατότητα να αρπάζουν τις ευκαιρίες και να εκμεταλλεύονται στο έπακρο κάθε γεωπολιτική αστάθεια!
Από την εποχή του Ωνάση με τα Λίμπερτι, κάποιοι ήταν εκεί, έτοιμοι να σπάσουν οποιαδήποτε διεθνή συνθήκη ή αποκλεισμό, από το εμπάργκο στη Νότια Αφρική, έως σήμερα στη Ρωσία, προκειμένου να καρπωθούν την υπεραξία των υπέρογκων συμβολαίων μεταφοράς καυσίμων ή προϊόντων από ή προς αποκλεισμένους που διαθέτουν το ανάλογο χρήμα!
Το παραμύθι του Πορτοσάλτε και των κυβερνητικών παπαγάλων, περί πολέμου της Ελλάδας με τη Ρωσία, δεν είναι απλά για γέλια, είναι απόκρυψη του προφανούς:
Το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν έχει ούτε πατρίδα ούτε ηθική!
Δείτε το βίντεο: