12 Ιούλ

Αγία Σοφία…

(0)

Κοινοποίησέ το!

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, καλό είναι να θυμηθούμε κάποιες από τις ενέργειες των Τούρκων τον τελευταίο χρόνο (κυβέρνησης ΝΔ) που δείχνουν μια έντονη κλιμάκωση της επιθετικότητάς τους απέναντι στην Ελλάδα και ταυτόχρονα αποτελούν διπλωματικές ήττες για τη χώρα μας:
1. Υπογραφή Τουρκολιβυκού συμφώνου που φέρνει την Τουρκία στα νότια παράλια της Κρήτης
2. Δημιουργία τουρκικής βάσης στον Αυλώνα της Αλβανίας (το σημαντικότερο λιμάνι βορειότερα της Πάτρας)
3. Ασύδοτη συμπεριφορά… Πέρα από τις γνωστές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου, τουρκικό πλοίο του λιμενικού εμβόλισε ελληνικό και από τύχη το επεισόδιο δεν είχε δραματική κατάληξη, ενώ τουρκικό ερευνητικό πλοίο περιφερόταν ανενόχλητο στα ελληνικά χωρικά ύδατα ποντίζοντας καλώδια (αυτό που ο γνωστός Πέτσας είπε ότι το πήρε ο αέρας για 12 ώρες…)
4. Γενικό ντου στον Έβρο, με τη μεταφορά από τις τούρκικες αρχές χιλιάδων δυστυχισμένων ανθρώπων-προσφύγων στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα.
5. Και τώρα μια συμβολικού χαρακτήρα κίνηση, η Αγία Σοφία…

Συμπερασματικά, οι Τούρκοι έχουν καταφέρει να ελέγξουν τους θαλάσσιους διαύλους έχοντας ισχυρή ναυτική παρουσία, (Αιγαίο, Νότια της Κρήτης, βόρεια του Ιονίου). Σκεφτείτε να μην υπήρχε και η συμφωνία των Πρεσπών και να είχαν και τον στρατιωτικό έλεγχο της Βόρειας Μακεδονίας…

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν και δεν αποκλείται να συμβαίνουν και ταυτόχρονα:

Είτε ο Κούλης είναι γκαντέμης (…γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) και του έπεσε (και σε εμάς μαζί) και αυτό το κακό…

Είτε ο Κούλης είναι ο “κατάλληλος” άνθρωπος, για να εφαρμόσει ο Ερντογάν τα σχέδιά του, που θα οδηγήσουν στην επιδιωκόμενη συγκυριαρχία (ντε φάκτο το έχουν καταφέρει οι Τούρκοι) και …συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!

Κοινοποίησέ το!

Comments (0)

to-top