Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Θανάση Π.

Πριν την πανδημία ανέβαινα τον Μάιο κάθε χρόνο με την τάξη μου στην Πάρνηθα. Την τελευταία φορά πρόπερσι μετά την ξενάγηση απ´ την υπεύθυνη του φορέα διαχείρισης, καθώς κατεβαίναμε με το τουριστικό λεωφορείο το βουνό, σταματήσαμε για να πάρουμε μαζί μας μια δασοφύλακα που βρήκαμε στον δρόμο.
Μιλήσαμε λίγο και μου είπε ότι εκτός απ´ τους 2-3 μόνιμους δασοφύλακες, περιπολούν στην Πάρνηθα άλλοι 5 με σύμβαση! Περίπου ένας για κάθε 35.000 στρέμματα!!!
Να τα φυλάνε! Πώς;

Έτσι και οι Έλληνες αθλητές που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς, βίωσαν απ´ την αρχή της καριέρας τους τις βίαιες περικοπές της κρίσης και των μνημονίων.
Οι σπασμένες φωνές, οι καταγγελίες για εγκατάλειψη είναι ο καθρέφτης του οικονομικού στραγγαλισμού του αθλητισμού για 10 και πλέον χρόνια.

Οι περικοπές όμως είναι παντού.

Παιδεία, Υγεία λειτουργούν με δόσεις ηρωισμού, η πολιτική προστασία είναι της πλάκας, πυροσβεστικά αεροπλάνα δεν υπάρχουν πέρα από κάποια μετρημένα στα δάχτυλα σαράβαλα, αντί να πάρουν πυροσβεστικά, πήραν περιπολικά, αντί να προσλάβουν γιατρούς και ασθενοφόρα στην Πανδημία, προσέλαβαν ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς, αντί να ενισχύσουν σταθερές δομές έδωσαν 60.000.000€ στα ΜΜΕ και ενέκριναν κι άλλα, αντί να πάρουν Καναντέρ, έδωσαν 120.000.000€ ενίσχυση σε μια ιδιωτική εταιρεία Aegean κολλητού, στην οποία είχαν χαρίσει την Ολυμπιακή.

Μην πούμε και για τα δις που έλαβαν τράπεζες, όπως η Πειραιώς…

Αν σ´ όλα αυτά προσθέσουμε και τα τεράστια συμφέροντα που παίζονται με ύποπτες επενδύσεις και κέρδη πολλά, το παζλ συμπληρώνεται.

Δεν μπορεί το βάρος στην επικοινωνία να κρύβει τα πραγματικά θέματα.

Να τα θυμόμαστε όμως αυτά κάθε φορά κι όχι όταν η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο…

(Να κι ένα τυχαίο άρθρο του in.gr πριν ένα εξάμηνο, την ώρα που εντελώς τυχαία έχει αλλάξει ο νόμος που οι καμένες εκτάσεις κρίνονται αμέσως αναδασωτέες και αυτό γίνεται με προϋποθέσεις. Όταν βέβαια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ποτέ οι δασικοί χάρτες και το Κτηματολόγιο από σύστασης ελληνικού κράτους, αυτό γίνεται εξαιρετικά εύκολο για εγχώριους και ξένους επενδυτές που έχουν πρόσβαση στα αρμόδια υπουργεία…)

 

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *