Guaido το ανδρείκελο των ΗΠΑ και φίλος του Μητσοτάκη, τρώει κλωτσιές στην Βενεζουέλα όπου τολμά να εμφανιστεί…

ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΑ

Όπου εμφανίζεται δημόσια, τον παίρνουν με τις κλωτσιές… (δείτε το βίντεο)

Τον θυμάστε αυτόν τον “νεοφιλελεύθερο” πραξικοπηματία που ήθελε να ρίξει τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Μαδούρο στην Βενεζουέλα; Ο φίλος ντε, του δικού μας Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα τον είχε αναγνωρίσει ως Πρόεδρο της χώρας αυτής! Το δημοσίευμα του newsbreak λέει τα υπόλοιπα:

Τον Ιούλιο του 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε… ποδαρικό στη διακυβέρνηση της χώρας αναγνωρίζοντας τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Οσοι θυμούνται το ξεκίνημα, αλλά και τη συνέχεια των αποφάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη εύκολα ανακαλούν στη μνήμη τους και τις διαρκείς επιθέσεις και του πρωθυπουργού αλλά και βουλευτών και υπουργών εναντίον του καθεστώτος Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας παρουσιαζόταν από τα φιλικά προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ΜΜΕ ως περίπου ο Νο 1 εχθρός της ανθρωπότητας. Η αναγνώριση του βασικού του αντιπάλου Χουάν Γκουαϊντό θεωρήθηκε ότι ήταν εύκολη κι ανέξοδη αντίπραξη στον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση Μαδούρο και μία εκ του ασφαλούς ένδειξη υποταγής στις αξιώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Και τώρα, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι ΗΠΑ έδωσαν την άδεια σε δύο ευρωπαϊκές εταιρίες, την ιταλική ENI και στην ισπανική Repsol, να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα στην Ευρώπη. Οι μεταφορές πετρελαίου από τη Βενεζουέλα, στην οποία είναι ακόμα πρόεδρος ο Νικολάς Μαδούρο, αναμένεται να αρχίσουν τον Ιούλιο. Ακόμα ένα θεαματικό «άδειασμα» των κεντρικών επιλογών του πρωθυπουργού.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *