Ο ενεργειακός και οικονομικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – ΕΕ – Ρωσίας κλιμακώνεται σταδιακά με απρόβλεπτες συνέπειες-Ο Biden τα είχε προαναγγείλει-Δείτε το βίντεο

ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ένας από τους δύο υποθαλάσσιους αγωγούς της Βαλτικής θάλασσας που μεταφέρουν (υπό κανονικές συνθήκες και όχι υπό το καθεστώς κυρώσεων) από τη Ρωσία το αναγκαίο για τη Γερμανία φυσικό αέριο υπέστη δολιοφθορά και εξερράγη. Η πρωτοφανής ζημιά σημειώθηκε μέσα σε μία ημέρα ταυτόχρονα σε τρεις γραμμές υπεράκτιων αγωγών του συστήματος Nord Stream.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι γερμανικές υπηρεσίες ασφάλειας εκτιμούν ότι μόνο ένας κρατικός φορέας μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Το ερώτημα είναι ποιος; Η μόνη χώρα που έχει τόσο το συμφέρον όσο και τη δυνατότητα να καταφέρει ένα τέτοιο πλήγμα, διακόπτοντας την ενεργειακή τροφοδοσία των Γερμανών, δεν άλλη από τις ΗΠΑ! Με αυτόν τον τρόπο θα έχει διακόψει τον ομφάλιο λώρο της γερμανικής εξάρτησης από τη Ρωσία, καθιστώντας την ευρωπαϊκή-γερμανική οικονομία όμηρο των δικών της ενεργειακών αποθεμάτων.

Δείτε και τις δηλώσεις Biden:

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *