Καμία δεξιά κυβέρνηση δεν τόλμησε να ακουμπήσει το ΕΣΥ του Γιώργου Γεννηματά. Το κάνουν όμως τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Θάνος Πλεύρης, η Μίνα Γκάγκα και η παρέα τους…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΑ

«Το νομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα επιχειρηματικών ομίλων της Υγείας, ιδιωτών μεγαλογιατρών και καθηγητών πανεπιστημίου, μετρημένων στα δάχτυλα και των ασφαλιστικών εταιρειών» δηλώνει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), ο νέος νόμος του ΕΣΥ, «θα ανοίξει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας».

Σε ανακοίνωση, την οποία υπογράφει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, οι γιατροί υπογραμμίζουν ότι αν ψηφιστεί το σχέδιο νόμου, θα επιφέρει «εμπορευματοποίηση της Υγείας και υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Από αύριο η Υγεία στην Ελλάδα επιστρέφει στις πριν του 1983 καταστάσεις, όπου για να χειρουργηθεί κάποιος έπρεπε να πουλήσει το σπίτι του ή το χωράφι του και για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει πολιτικό μέσο.

Καθιστούν την Υγεία, εμπόρευμα πολυτελείας. Την επιστρέφουν σε καταστάσεις που ένα μεγάλο τμήμα των Ελλήνων δεν διανοείται ότι υπήρχαν πριν από σαράντα χρόνια. Η κοινωνία πολύ σύντομα θα νιώσει τις αλλαγές οι οποίες θα έχουν δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των μελών της.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *