Κατέρρευσε και ο μύθος περί ψηφιακού μετασχηματισμού. Το ψηφιακό μέλλον της χώρας είναι σε ιδιαιτέρως ανησυχητικά επίπεδα σύμφωνα με την έκθεση του IDM

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΑ

Αυτά που δεν θα σας πουν ο Σκάι και τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ γράφονται από διεθνείς ανεξάρτητους οργανισμούς, όπως το διεθνές κέντρο μέτρησης της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, και καταδεικνύουν τους μύθους που προβάλλει η κυβέρνηση των απατεώνων, περί ανάπτυξης και προόδου, όπως για παράδειγμα, του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας που ζηλεύουν και οι Γιαπωνέζοι (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;)

Η έκθεση του IDM αντικατοπτρίζει την ικανότητα μιας χώρας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης, των επιχειρήσεων και της οικονομίας εν γένει. Η έρευνα αξιολογεί 63 οικονομίες παγκοσμίως ως προς την ψηφιακή ικανότητα, λαμβάνοντας υπόψη τρεις κατηγορίες:

  • Γνώση (ταλέντο, εκπαίδευση – κατάρτιση, συγκέντρωση επιστημόνων)
  • Τεχνολογία (ρυθμιστικό περιβάλλον, κεφάλαιο, τεχνολογικό περιβάλλον)
  • Ετοιμότητα για το μέλλον (προσαρμοστικότητα, επιχειρηματική ευελιξία, ενσωμάτωση πληροφορικής)

Και στις τρεις αυτές κατηγορίες η χώρα μας παρουσιάζει επιδείνωση, ενώ στην κατηγορία «ετοιμότητα για το μέλλον» κατρακύλησε στην 60ή θέση (17 θέσεις κάτω) πάνω από χώρες όπως η Μποτσουάνα, Μογγολία και Βενεζουέλα.

Το συγκεκριμένο μέγεθος είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό, διότι αναφέρεται στην ολική ετοιμότητα για μελλοντικές παρεμβάσεις και στη μακροπρόθεσμη ψηφιακή στρατηγική της χώρας.

Η καταβαράθρωση σε αυτό το επίπεδο σημαίνει σε απλά λόγια ότι το ψηφιακό μέλλον της χώρας είναι σε ιδιαιτέρως ανησυχητικά επίπεδα.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://worldcompetitiveness.imd.org/countryprofile/GR/digital

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *