Ο ποδοσφαιριστής του Μαρόκου, ο Αγιούμπ Μπουαντί (Ayyoub Bouaddi), που παίζει στη γαλλική Λιλ, μπήκε χθες στο κάδρο των τεράστιων ταλέντων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου με την εμφάνισή του απέναντι στη Βραζιλία (1-1, το αποτέλεσμα). Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου.
Πρόκειται για μέσο με ταλέντο απίστευτο, (κράμα Μπουσκέτς, Ινιέστα και Τσάβι), Μαροκινής καταγωγής, αλλά με κουλτούρα γαλλική και ποδοσφαιρική παιδεία, προϊόν των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της Λιλ!
Αξίζει να κάνουμε μια εκτενέστερη αναφορά, τόσο σε αυτόν, όσο και στην εθνική του ομάδα και τον προπονητή του.
Αυτό που γίνεται σαφές πλέον, είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες, πέρα από το ταλέντο, την όρεξη για δουλειά και το κατάλληλο περιβάλλον, έχουν ανάγκη να έχουν και υψηλή νοημοσύνη για να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Και ένα παιδί, όπως ο Μπουαντί, γεννημένο και μαγαλωμένο στη Γαλλία από Μαροκινούς γονείς, δείχνει πέρα από το ποδοσφαιρικό του ταλέντο (προϊόν των ακαδημιών της Λιλ) και την ανάλογη γνωστική συγκρότηση, αφού φροντίζει να είναι και καλός μαθητής με ιδιαίτερη έφεση στα Μαθηματικά, ενώ έχει βραβευτεί σε διαγωνισμούς ρητορικής!
Και φυσικά να σημειώσουμε πώς μια χώρα (η Γαλλία) φροντίζει να προάγει και να αξιοποιεί τα μεταναστόπουλα και πώς στη δική μας χάνονται… Θυμηθείτε τις περιπέτειες του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των αδελφών του, ως εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα!
Δείτε τις δηλώσεις του:
Όμως, και το Μαρόκο απέναντι στην Βραζιλία των αστέρων και του κορυφαίου προπονητή Αντσελότι, διέθετε πέρα από τους εγνωσμένης αξίας παίκτες, (που κάποιοι από αυτούς, όπως ο Χακίμι, αν δεν ήταν Μαροκινοί και ήταν Βραζιλιάνοι, θα προβάλλονταν ως κορυφαίοι στον κόσμο), διέθεταν ατομική και συλλογική ευφυΐα ως ομάδα, κάτι απολύτως αξιοσημείωτο και ίσως μη αναμενόμενο!
Σε καμία στιγμή του αγώνα απέναντι σε υποτίθεται καλύτερη ομάδα, δεν έδειξαν κόμπλεξ, πανικό! Δεν έχαναν την αυτοσυγκέντρωση, τη συνέπεια στο πλάνο και την αποφασιστικότητά τους.
Αλλά αυτό ξεκινούσε από την φιγούρα του προπονητή του Μαρόκου, του Mohamed Ouahbi. Έχουμε μάθει να θαυμάζουμε για τα αποτελέσματα τους Αντσελότι, Γκουαρντιόλα, Κλοπ κοκ. που όμως βρίσκονται σε κορυφαίους συλλόγους με άπειρα χρήματα για μεταγραφές και απίστευτες υποδομές και υποστήριξη, αλλά αγνοούμε προπονητές, όπως αυτός ο τύπος στον πάγκο του Μαρόκου, που διακρίνονται από το πουθενά!
Δείτε τα στιγμιότυπα των ενεργειών του Ayyoub Bouaddi στο δίλεπτο βίντεο που ακολουθεί: